Viete, čo robia vaše deti na internete? (VIDEO)

Viete, čo robia vaše deti na internete? (VIDEO) Reprofoto Nadácia Orange

Vek detí, v ktorom sa stávajú aktívnou súčasťou online priestoru, sa rok čo rok znižuje. Vďaka internetu prežívame emócie omnoho intenzívnejšie ako v realite. To platí aj pre deti, ktorých vek pri vstupe do online priestoru sa rok čo rok znižuje. Paradoxne, profily im častokrát vytvárajú samotní rodičia a neuvedomujú si, že tak začínajú dieťaťu tvoriť okrem reálnej identity aj tú virtuálnu. Dieťa však nemusí vedieť hranice týchto realít jasne rozoznávať.

 Vypočujte si diskusiu s odborníkmi, čo odporúčajú rodičom. Diskutujú: Marek Madro – psychológ a riaditeľ IPčka, Lucia Košťálová – školská psychologička, menameselassie (Matej Slažanský) – content creator a diskusiu moderuje Zuzana Kovačič Hanzelová

Článok je súčasťou spolupráce Omediach.com a programu Beznastrah.online od Orangeu, ktorého cieľom je vzdelávať dospelých o tom, ako môžu chrániť deti a mladých pred negatívnymi dopadmi používania digitálnych médií. Program prináša užitočné informácie a rady odborníkov, bezplatnú online poradňu a rovnomennú praktickú publikáciu pre rodičov. Súčasťou programu sú aj materiály pre učiteľov.