Trump zažaloval dvoch spoluzakladateľov mediálnej spoločnosti Trump Media

Trump zažaloval dvoch spoluzakladateľov mediálnej spoločnosti Trump Media

Bývalý americký prezident Donald Trump zažaloval dvoch spoluzakladateľov mediálnej spoločnosti Trump Media & Technology Group (TMTG), ktorá kontroluje jeho sociálnu sieť Truth Social.

Tvrdí, že Andy Litinsky a Wes Moss porušili podmienky dohody o založení firmy a nezaslúžia si v nej vlastniť podiel. Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.

Litinsky a Moss vlastnia vo firme podiel 8,6 percenta. Už vo februári podali vlastnú žalobu v snahe zabrániť Trumpovi v krokoch, ktoré by ich podiel vo firme znížili. Trump v spoločnosti TMTG vlastní podiel zhruba 57 percent.

Trumpova žaloba tvrdí, že Litinsky a Moss spoločnosť poškodili, keď pred niekoľkými rokmi nezvládli pokus o jej vstup na burzu. Ten sa nakoniec uskutočnil až minulý týždeň, a to prostredníctvom fúzie s verejne obchodovanou firmou Digital World Acquisition.

S akciami TMTG sa na burze začalo obchodovať minulý týždeň v utorok, keď ich cena v jednej chvíli vykazovala nárast takmer 60 percent a blížila sa k 80 dolárom za kus. Neskôr však akcie oslabili a v súčasnosti sa ich cena nachádza mierne nad 50 dolármi. K ich poklesu prispela správa, že firma vykázala za minulý rok čistú stratu 58,2 milióna dolárov.