Extrémista Bombic prišiel o svoj účet na youtube, sťažuje sa na inej sieti

Extrémista Bombic prišiel o svoj účet na youtube, sťažuje sa na inej sieti Reprofoto youtube D.B.

Youtubovský kanál extrémistu a hoaxera Daniela Bombica bol zmazaný. Extrémista, ktorý vystupuje pod menom Danny Kollar, tak prišiel o zásadnú komunikačnú platformu s takmer 80-tisíc sledovateľmi a to pravdepodobne nenávratne.

„Prišiel tak nielen o 79 500 subscriberov, ale aj zdroj príjmov, pretože od verných fans vyberal členské, vďaka ktorému napríklad mohli naživo komentovať počas jeho streamov. Zároveň prišiel o možnosť streamovať na najväčšej video platforme. Podľa pravidiel YouTubu totiž platí, že ban je takpovediac doživotný,“ informoval na sociálnej sieti Martin Hodás. Účet na youtube je nedostupný. To, že bol odstránený, potvrdil aj sám Bombic na inej sieti, ktorí to považuje za „atentát na slobodu slova“.

Obmedzenia pri jeho mene zaviedla aj ďalšia sieť Facebook. Pri vyhľadávaní jeho prezývky vypíše bezpečnostné upozornenie: Hľadaný výraz sa niekedy spája s činnosťami nebezpečných osôb alebo organizácií, ktoré nie je na Facebooku povolené."

Na Bombica je vydaný medzinárodný zatykač a v Británii rozhodujú o jeho vydaní na Slovensko. Napriek tomu do jeho vysielania nemal problém prísť minister vnútra a aktuálne predseda Hlasu Matúš Šutaj Eštok.

Bombic je podľa webu Infosecurity.sk krajne pravicový konšpirátor, ktorý vo svojich príspevkoch pravidelne písal o neexistujúcej a falošnej pandémii, umelo vytvorenej na „vyhubenie a zotročenie bielej rasy“. Podľa neho je pandémia používaná ako zbraň Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO), ktorá je prepojená na Billa Gatesa a sionistov. V súvislosti s inváziou na Ukrajinu Bombic podporoval Putina a nazýval ho „výborným stratégom a pevným chlapom“. Naopak, ukrajinského prezidenta Zelenského označil za potkana a naznačil, že je bábkovým prezidentom, ktorý bol dosadený sionistami.

Bombic sa na sociálnych sieťach chválil predovšetkým svojou činnosťou nazývanou doxxovanie alebo doxxing. Ide o odhaľovanie identity a zverejňovanie súkromných informácií, za účelom poškodiť konkrétnej osobe. Takýmto spôsobom šikanoval ľudí spravujúcich stránku Hoaxy a podvody – Polícia SR či satirickú stránku Zomri. Ľudia, ktorých osobné informácie zverejnil, následne dostávali výhražné správy od Bombicových podporovateľov.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame