4ka prináša vyššie rýchlosti internetu a viac TV kanálov zákazníkom služieb pre domácnosti

4ka prináša vyššie rýchlosti internetu a viac TV kanálov zákazníkom služieb pre domácnosti Ilustr. foto: Swan

Telekomunikačný operátor 4ka od 1.9.2024 vylepšuje parametre služieb pre domácnosti na celom Slovensku. Operátor sa rozhodol zvýšiť rýchlosť internetového pripojenia a vylepšiť aj svoju digitálnu televíziu 4KA TV. Vyššie rýchlosti internetu a viac TV kanálov či TV archív až na 10 dní získajú aj zákazníci využívajúci výhodné balíky domáceho internetu a TV od 4ky (DUO balíky), ako aj tí, ktorí využívajú samostatné služby, či už domáci internet, alebo TV. Dnes 4ka pokrýva optickým internetom a digitálnou 4KA TV viac ako milión domácností na celom Slovensku.

Dvojnásobná rýchlosť cez optiku až po gigový internet

4ka zvyšuje od 1.9.2024 rýchlosti internetového pripojenia pre všetkých zákazníkov využívajúcich výhodné balíky internetu a televízie, ako aj pre tých, ktorí majú samostatný internet bez televízie cez optické internetové pripojenie. Zvýšenie rýchlosti sa tak dotkne desaťtisícov zákazníkov po celom Slovensku. Zrýchlenie je u všetkých služieb domáceho internetu od služby Internet S až po XL a výrazného zvýšenia rýchlosti sa dočká aj doplnková služba pre zvýšenie rýchlosti uploadu. Najvýraznejšie až dvojnásobné zvýšenie rýchlosti sťahovania dát z 50/10 Mbit/s na 100/25 Mbit/s bude u služby Internet S. Zvýšenie rýchlosti vykoná 4KA na optickej sieti všade tam, kde je to technicky možné.

Ešte viac kanálov a 10-dňový archív v 4KA TV

4ka vylepšuje od 1.9.2024 aj svoju digitálnu TV platformu 4KA TV. Zásadným vylepšením televíznej služby je predĺženie TV archívu zo 7 až na 10 dní, čo zákazníkom umožní spätne sledovať svoje obľúbené seriály a televízne relácie ešte pohodlnejšie po dlhšiu dobu vo svojej smart TV, v mobile, alebo na inom zariadení. Zároveň do základného archívu TV staníc, ktorý majú všetci zákazníci zdarma, pribudnú až 4 nové TV stanice vrátane športovej stanice RTVS Šport, kde môžu zákazníci sledovať živé prenosy a fandiť slovenským športovcom. Bezplatný TV archív doplnia kanály RiK HD, TV Spark HD, RTVS Šport HD a TV Lux HD. Okrem toho 4ka pridáva jeden nový kanál do každej verzie TV služby od M až po XL, v programe Televízia M pribudne detský kanál Nickelodeon, Televíziu L doplní filmový kanál Epic Drama HD, Televíziu XL dokumentárny Viasat True Crime.

Nová cena za kombinovaný balík internetu a TV

Od 1. 9. 2024 príde aj k úprave cien kombinácie pevných služieb od 4ky pre domácnosti. Ceny samostatných služieb internetu alebo TV sa nijako nemenia, mení sa iba cena výhodných balíkov internetu s TV, tzv. DUO balíkov, o 2 eurá.

„Dnes poskytujeme služby pevnej siete 4ka tisíckam domácností po celom Slovensku cez našu vlastnú optickú sieť, či siete našich obchodných partnerov. Neustále zvyšujeme kvalitu služieb a prinášame pre našich zákazníkov novinky a vylepšenia. Teraz sa nám podarilo zvýšiť rýchlosti domáceho internetu na celom Slovensku a pridali sme aj nové TV kanály pre všetkých našich zákazníkov 4KA TV,“ hovorí Roman Vavrík, generálny riaditeľ spoločnosti SWAN a dopĺňa: „Od začiatku tohto roka čelia operátori novému rastu poplatkov za vysielacie práva zo strany obľúbených slovenských televíznych kanálov. Vzhľadom na rozsah novovzniknutých nákladov, ktoré s týmto súvisia, žiaľ, nemáme inú možnosť, ako tieto náklady preniesť do koncovej ceny našich produktov.“