Bez pomoci dospelých si deti s kyberšikanou neporadia, upozorňuje psychologička (VIDEO)

Bez pomoci dospelých si deti s kyberšikanou neporadia, upozorňuje psychologička (VIDEO)

Každé druhé až tretie 12-ročné dievča má na profile zavesenú fotku v sporom oblečení, chlapci zasa radi zdieľajú svoje osobné údaje. To je ideálna situácia pre vznik kyberšikany, ktorá môže u detí spôsobiť vážne následky. Ako sa jej brániť a ako ju rozpoznať? Pozrite si krátke video s radami detskej psychologičky Márie Tóthovej Šimčákovej.

Článok je súčasťou spolupráce Omediach.com a programu Beznastrah.online od Orangeu, ktorého cieľom je vzdelávať dospelých o tom, ako môžu chrániť deti a mladých pred negatívnymi dopadmi používania digitálnych médií. Program prináša užitočné informácie a rady odborníkov, bezplatnú online poradňu a rovnomennú praktickú publikáciu pre rodičov. Súčasťou programu sú aj materiály pre učiteľov.

Odporúčame aj: Ako môže postupovať škola v prípade kyberšikanovania? Prinášame 14 dôležitých krokov

Orange Slovensko v najnovšej kampani zdôrazňuje dôležitosť ochrany detí v online svete a upozorňuje na nástrahy kybešikany. Emotívne skúsenosti rozprávajú mamy známych žien Evy Evelyn Kramerovej, Kataríny Beccy Balážiovej a Kataríny Koščovej, ktoré sa stali obeťami kyberšikany.

Podrobnosti: Mamy Katky Koščovej, Evelyn a influencerky Beccy odkazujú: Žiadne dieťa by si nemalo prejsť tým, čím to moje (VIDEO)