Šimečka: Toto je šialené. Autorom dokumentu na moje odvolanie je samotný šéf SIS

Šimečka: Toto je šialené. Autorom dokumentu na moje odvolanie je samotný šéf SIS Foto: Facebook Michal Šimečka

"Toto je šialené. Autorom dokumentu na moje odvolanie z postu podpredsedu NR SR je Pavol Gašpar. Áno, samotný šéf SIS. Ukazujú to vlastnosti dokumentu. Je to absolútny škandál a dôvod na okamžité odvolanie Pavla Gašpara," napísal na facebooku predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Poslanci za Smer-SD a SNS podali vo štvrtok návrh na odvolanie šéfa PS Michala Šimečku z funkcie podpredsedu NR SR. Mimoriadna schôdza k odvolávaniu by sa mala konať do siedmich dní od podania návrhu. Inicioval ho premiér Robert Fico. Návrh predstavil na tlačovke Rudolf Huliak zo SNS a podpredseda parlamentu Tibor Gašpar (Smer-SD), otec šéfa SIS, ktorého meno je podľa Šimečku vo vlastnostiach dokumentu na odvolanie.

"Ide o priame zapojenie tajnej služby do politického boja proti opozícii. A úplne to dokresľuje výrok Pavla Gašpara, že chápe obavy opozície z jeho menovania do čela SIS. Ide o útok na deľbu moci v štáte a na samotné princípy demokracie. Pavol Gašpar na svojom mieste po tomto škandále nemôže zostať, a poslanci Smeru a SNS musia svoju spoluprácu na tomto čine vysvetliť. A keď sme už pritom. Ako môžeme dôverovať SIS, že dokáže plniť svoju funkciu, keď jej šéf po sebe nedokáže ani len zamiesť stopy...," napísal Šimečka.

Aktualizácia o stanovisko SIS 6. 9.: Riaditeľ SIS Pavol Gašpar sa ostro ohradzuje voči obvineniam Michala Šimečku, ktorý sa snaží touto pseudokauzou zakrývať reálne dôvody jeho odvolania. K obvineniam Pavol Gašpar uvádza nasledovné: „V rámci rodiny máme zakúpenú licenciu Microsoft Office, ktorá je určená na viac zariadení. Jedno z týchto zariadení používa môj otec Tibor Gašpar, ktorý je predkladateľom tohto návrhu. Je preto logické, že vo vlastnostiach dokumentu ako autor dokumentu je uvedený vlastník licencie, čiže ja.“