5G sieť od O2 mohlo ku koncu augusta využívať 81,4 % ľudí na Slovensku

5G sieť od O2 mohlo ku koncu augusta využívať 81,4 % ľudí na Slovensku

O2 je uprostred modernizácie svojej sieťovej infraštruktúry spojenej nielen so zlepšením kvality signálu, ale aj rozširovaním pokrytia 5G technológiou. Kým začiatkom roka bola 5G sieť dostupná pre 70,1 % obyvateľov Slovenska, koncom augusta ju už mohlo využívať 81,4 % ľudí. Od začiatku tohto roka operátor pokryl až 611 nových miest a obcí a celkovo je 5G signál dostupný už v 1620 lokalitách Slovenska.

„V uplynulých mesiacoch sme na našej sieti ešte výraznejšie zamakali a zlepšili nielen pokrytie, ale aj jej kvalitu. Už teraz sa tak do našej najmodernejšej O2 siete môže pripojiť 8 z 10 ľudí, pričom na jej zlepšovaní pracujeme ďalej. Našim cieľom je, aby čo najviac ľudí na Slovensku mohlo užívať výhody najnovších technológií – najmä rýchlejšie a stabilnejšie dátové pripojenie,“ povedal Slavomír Pšenák, technologický riaditeľ O2.

Výhody 5G siete pre zákazníkov sú nesporné vo všetkých aspektoch – predovšetkým v stabilite a rýchlosti dátového pripojenia. Prechod na vyššiu rýchlosť znamená pre zákazníka ešte lepší užívateľský zážitok z dátovania, počúvania hudby či sledovania filmov a videí. Najnovšie technológie totiž umožňujú rýchlejší tok mobilných dát, a tým pádom aj využívanie mobilných aplikácií.

Pre využívanie 5G siete sa zákazník musí nachádzať v lokalite, v ktorej je dostupné pokrytie 5G sieťou. Zároveň platí, že k sieti sa môže zákazník pripojiť iba na zariadeniach, ktoré ju podporujú. Zo štatistík však vidno, že každý mesiac narastá počet zákazníkov s vhodným 5G zariadením, s ktorým si môžu naplno užiť výhody 5G siete. Podiel týchto zariadení v O2 sieti bol na konci júla 30,3 %. Ak zákazník potrebuje pomoc s výberom alebo nastavením správneho telefónu, môže navštíviť ktorúkoľvek z O2 predajní, kde mu konzultanti O2 ochotne poradia.

Všetky potrebné informácie o 5G sieti nájdu zákazníci na stránke www.o2.sk/5G