Netflix postupne zdražuje

Netflix postupne zdražuje

Streamovacej platforme Netflix v treťom štvrťroku vzrástol čistý zisk medziročne o 41 percent na 2,36 miliardy USD. Tržby spoločnosti medziročne stúpli o 15 percent na 9,82 miliardy USD. Vyplýva to z hospodárskych výsledkov, ktoré firma zverejnila vo štvrtok. Pred začiatkom dnešného obchodovania akcie Netflixu vykazujú nárast takmer o šesť percent.

Na konci septembra mala služba globálne 282,7 milióna predplatiteľov, čo je výrazne viac ako ktorákoľvek konkurenčná platforma, poznamenala agentúra AP. Podľa nej tiež hospodárske výsledky prekonali očakávania analytikov, ktoré zhromažďuje spoločnosť FactSet Research.

V treťom štvrťroku Netlix získal 5,1 milióna nových predplatiteľov. To je prudké spomalenie oproti rovnakému obdobiu minulého roka, a to o 42 percent. Ide tiež o najnižší prírastok predplatiteľov od začiatku minulého roka. Práve v minulom roku spoločnosť podnikla kroky proti do tej doby rozšírenej praxi zdieľania hesiel medzi viacerými užívateľmi. Podľa odhadov mohlo Netflix v minulosti sledovať bez platenia až 100 miliónov používateľov.

V budúcom roku chce platforma postupne na ďalších trhoch ponúkať lacnejší variant predplatného s reklamami. V priebehu tohto roku tiež na jednotlivých trhoch zdražuje.