Hľadali študentov, ktorí mali za peniaze v parlamente tlieskať Ficovi

Hľadali študentov, ktorí mali za peniaze v parlamente tlieskať Ficovi Foto: mk

Dnes (vo štvrtok) bolo v parlamente na programe odvolávanie premiéra Roberta Fica. Na balkóne nad rokovacou miestnosťou sa chystala zvláštna akcia. AKTUALIZÁCIA: Doplnené o stanovisko Smeru aj autora profilu na Facebooku.


Človek, ktorý na facebooku vystupuje pod menom M.R.R.*, zháňal na Facebooku medzi vysokoškolskými študentami platených fanúšikov premiéra. "Čaute.. zháňam 25 ľudí zajtra na hodinu od 9-10 za 10 eur. Žiadna ťažká či špinavá robota...," píše v statuse (doplnenie - status bol už zrušený).

Premiér Robert Fico dnes čelil v parlamente odvolávaniu pre emisnú kauzu. Mimoriadnu schôdzu zvolal predseda parlamentu Pavol Paška na žiadosť troch opozičných strán KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS.

Inzerát ďalej vysvetľuje o čo ide: „Byť publikum v parlamente. Na hodku za 10 eur a peniaze na ruku... Viac info na mieste. Ale kto chcete ísť, tak napíšte do správy, že idete a vaše telefónne číslo prosím. Jedna sa o Volebnú kampaň Roberta Fica, ktorý bude mat prejav a my budeme platený a ODOSOBNENÝ komparz, ktorý mu bude tlieskať. Zraz je o 8:45 pred hradnou branou. Každému ale odpíšem na správu," napísal.

Po viacerých negatívnych reakciách akciu zrušil.

Do parlamentu organizovaní študenti neprišli, ale prišli na balkón dôchodcovia.

Reprofoto tv.sme.sk

Na akciu na Facebooku upozornili analytici z Vrtieť psom.

Požiadali sme o stanovisko stranu Smer: "Strana SMER-SD jednoznačne vylučuje, že by sa akýmkoľvek spôsobom podieľala na tejto akcii, resp. ju sama organizovala. Ide o jasnú provokáciu v snahe poškodiť prezidentského kandidáta Roberta Fica. Strana SMER-SD ani Mladí sociálni demokrati nemajú s touto aktivitou nič spoločné," reagovala pre Omédiách.com Monika Počátková, hovorkyňa strany SMER-SD

Spojili sme sa s človekom, cez ktorého profil bol inzerát zverejnený. Od akcie sa dištancuje. Cez rovnaký profil na Facebooku, cez ktorý bol uverejnený inzerát, pre Omédiách.com napísal, že jeho meno bolo zneužité. 

Informácia o tom, kedy Fico vystúpi v parlamente, nebola všeobecne známa. Neavizoval to parlament, a nemal to v oficiálne zverejnenom programe ani premiér. Nebolo ani známe, či vôbec počas rokovania, ktorého začiatok bol naplánovaný na deviatu hodinu, vôbec vystúpi. Fico sa v parlamente objavil, v približne rovnakom čase, ako avizoval inzerát. Balkón bol plný, prišli dôchodcovia.