Google ponúka už aj na Slovensku filmy, cez Google Play

Google ponúka už aj na Slovensku filmy, cez Google Play

Známe filmové hity či klasické filmy si bude možné požičať alebo kúpiť aj v HD rozlíšení.

 

 

Spoločnosť Google sprístupňuje slovenským používateľom ďalšiu službu v rámci multimediálnej online platformy Google Play (play.google.com). Okrem aplikácií, hier a hudby si od dnešného dňa môžu požičať či zakúpiť aj filmy. Služba Filmy Google Play ponúka desiatky tisíc filmových titulov rôznych žánrov a je dostupná cez smartfón, tablet či počítač.


„S našimi partnermi sme intenzívne spolupracovali, aby sme mohli slovenským používateľom priniesť po aplikáciách, hrách a hudbe aj dlho očakávané Filmy Google Play," hovorí Michal Zachar, marketingový manažér Googlu, a dodáva: „Google Play ponúka nové filmy ako aj klasiku, ktorú si môžu používatelia požičať alebo kúpiť a pozrieť na ktoromkoľvek zo svojich zariadení, či už majú tablet s Androidom alebo iPhone. Jednoducho začnú pozerať film na svojom počítači a pokiaľ potrebujú byť mobilní, môžu pokračovať v jeho sledovaní napríklad na tablete."

Služba Filmy Google Play ponúka slovenským používateľom filmy v štandardnom ako aj vysokom rozlíšení z produkcie veľkých medzinárodných filmových štúdií ako Universal, Paramount Pictures, Warner Bros, 20th Century Fox, Sony Movies. Súčasťou ponuky sú okrem klasiky aj filmové novinky ako napríklad 300: Vzostup impéria, Zimný príbeh, Gravitácia, či Späť do ringu. Ďalší obsah bude postupne pribúdať.

Používatelia si film môžu požičať na 30 dní, alebo si ho kúpiť a mať k nemu neobmedzený prístup.

Filmy môžu sledovať na rôznych zariadeniach s operačným systémom Android a iOS, alebo cez webové rozhranie na počítači a to aj bez prístupu na internet. Ceny známych filmových hitov v štandardnom rozlíšení pri požičaní začínajú od 2,99 eur, pri ich kúpe sa cena pohybuje od 7,99 eur.

Možností, ako sa dostať k digitálnym filmom, je viacero:

● Zariadenia s OS Android – používatelia smartfónov alebo tabletov s Androidom kliknú na aplikáciu obchodu Google Play, kde si vyberú film, ktorý si môžu pozrieť priamo na zariadení prostredníctvom aplikácie Filmy Google Play (play.google.com/store/movies), alebo si ho môžu stiahnuť do svojho zariadenia s Androidom a pozrieť sa naň neskôr bez potreby dátového pripojenia.

● Zariadenia s iOS – používatelia iPhonov a iPadov si môžu stiahnuť aplikáciu Filmy Google Play z online obchodu App Store. Filmy si môžu požičať alebo kúpiť na stránke obchodu Google Play (play.google.com). Požičané alebo zakúpené filmy sú okamžite dostupné na pozretie v aplikácii Filmy Google Play na zariadení s iOS.

● Počítače – používatelia s počítačom majú možnosť kúpy alebo prístupu k digitálnemu obsahu prostredníctvom webovej stránky obchodu Google Play