Odštartoval portál Kinocola s filmami

Odštartoval portál Kinocola s filmami

V ponuke nového webu sú slovenské a české filmy, aj v HD kvalite.


Od utorka 22. júla odštartoval projekt Kinocola, ktorý prináša online slovenské a české filmy. Web ponúka hrané snímky, dokumenty ale aj animované filmy. Zatiaľ je k dispozícii približne stovka titulov, ku ktorým každý týždeň pribudnú nové. Aktuálne je v ponuke nový film desiatich režisérov Slovensko 2.0, film Dom, animované Pandy ocenené v Cannes, aj obidve série Kriminálka Staré mesto. Priestor dostanú aj diela spred roku 1989, ktoré sľúbil sprístupniť Slovenský filmový ústav.

Filmy sú spoplatnené. „Filmy si môžu diváci pozrieť za symbolický poplatok od 1 Eura podľa typu paušálu. Ten je možné uhradiť z bankového účtu (služba GoPay) alebo cez SMS, v dohľadnej dobe aj pomocou PayPal. Predplatitelia Piana budú mať Kinocolu aktivovanú automaticky, stačí im prihlásiť sa cez existujúci účet. Obsah bude užívateľom dispozícii kedykoľvek a kdekoľvek v rôznych verziách pre počítač, tablet alebo smartfón, k dispozícii je HD," povedala Jana Kluková z Kinocola.

Projekt podľa nej vzniká aj ako komunikačný kanál medzi divákmi a filmármi. Tvorcovia dúfajú, že prepojením publika s umelcami vznikne dialóg s pozitívnym dopadom na domácu tvorbu a boj proti pirátstvu. "Nad nikoho sa nepovyšujeme a nevytvárame hranice. Svoje miesto u nás majú mainstreamové aj klubové filmy. Ide nám o dobrú vec a veríme, že sa podarí," hovorí šéf projektu Peter Neveďal.

„Od svojho spustenia bude dostupná aj v zahraničí. V najbližších dňoch pribudne k slovenskej a českej verzii anglická," povedala Kluková.