Ego sa na Facebooku vyhráža diskutérom trestným oznámením

Ego sa na Facebooku vyhráža diskutérom trestným oznámením

Vyhrážky speváka Ega na facebooku v súvislosti s kauzou predraženého CT prístroja pokračujú.

Michal Straka alias spevák Ego po vulgárnom videu zverejnil ďalšiu reakciu na kauzu predraženého nákupu CT prístroja, ku ktorej pridal aj odkaz pre tých, ktorí ho „krivo osočia."

„Vy to nechápete. Celé výberové konanie organizovalo riaditeľstvo nemocnice. Moja funkcia bola právno-poradenská. Nerozhodoval som o konkrétnych typoch CT (ani o cene), iba som dohliadal na zákonný postup, ktorý bol bohužiaľ dodržaný. Taktiež zákon vylučuje, aby nemocnica oslovila akúkoľvek inú firmu (CT Uherský Brod), mohlo by to byt považované za klientelizmus. Nič zlé som nespravil a budem za to bojovať," napísal člen správnej rady nemocnice.

Odporúčame aj: Ego nahral vulgárne video ku kauze predraženého CTčka

Podľa štatútu nemocnice „nemocnicu riadi Správna rada, štatutárnym zástupcom je riaditeľ a kontrolnú funkciu plní Dozorná rada." Kúpu CT prístroja schválila správna rada. Ego bol v správnej rade za ministerstvo. "Zlyhala správna rada, pretože v rámci komunikácie, keď listy prišli na ministerstvo zdravotníctva, tak otázka smerovala k nej, či je všetko v poriadku. Odpoveď bola, že je," povedal minister zdravotníctva Viliam Čislák.

V rozhovore pre SME chirurg Alan Suchánek uviedol, že v roku 2012 to bol práve Ego, kto v právnych predpisoch týkajúcich sa správnej rady upriamil pozornosť jej členov na paragraf, ktorý treba v nich zmeniť, aby sa pomer zastúpenia MZ SR v nej zvýšil z troch na štyroch členov. "Ministerstvo tento postup odobrilo a tak získali jeho zástupcovia kvalifikovanú väčšinu v pomere 4:2 v neprospech nemocnice. V dôsledku toho mohli zástupcovia MZ SR odvolať bývalého riaditeľa nemocnice Roberta Mamrillu, zrušiť súťaž na lacnejšie CT a rovnako vysúťažiť drahšie. Zástupcovia nemocnice tak boli v správnej rade len do počtu, povedal v rozhovore Suchánek," spomína novinár Ján Krempaský zo Sme, ktorý prípad sleduje.

Spevák, ktorý minulý týždeň Ľubovi Anderovi odkazoval, aby „skapal do rána" v utorok čitateľom oznámil, že si „najal 4 študentov, ktorí budú zapisovať mená a na každého, kto ma verejne a krivo osočí, podávam trestne oznámenie."

Arogantné video ku kauze CT, kde vulgárne napadol aj deti manžela svojej sesternice, využil spevák aj na odpromovanie svojho nového albumu. Video už preveruje polícia. "Vyplynulo, že by mohlo ísť o priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. V zmysle zákona je možné priestupok prejednať len na návrh postihnutej osoby alebo jej zákonného zástupcu alebo opatrovníka," povedala podľa Nového Času trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Ľubo Ander zvažuje voči spevákovi právne koroky.

"Je pravdou, že tento človek bol daný do správnej rady piešťanskej nemocnice a v tomto zmysle je jeho vystúpenie aj našou hanbou. To je pravda. Svojim vystúpením nás zašpinil a musíme si byť toho vedomí," povedal o spevákovi minister kultúry Marek Maďarič.