Na Slovensku vzniká nový mediálny dom. Je za ním operátor

Na Slovensku vzniká nový mediálny dom. Je za ním operátor Foto: Swan

Na Slovensku vzniká nová mediálna skupina, orietnuje sa na weby a zakladá ju spoločnosť DanubiaTel, ktorá stojí aj za mobilným operátorom Swan.


V posledných mesiacochspoločnosť  DanubiaTel vstúpila podielovo do viacerých webových projektov a aktuálne vzniká dcérska spoločnosť Internet.sk a.s., ktorá má webové a mediálne projekty skupiny zastrešovať. Na čele Internet.sk je Roland Kyška, bývalý šéfredaktor spravodajstva Slovenskej televízie a zástupca šéfredaktora týždenníka Plus 7 dní.

Kľúčovou akvizíciou skupiny je päť webových projektov – sieť regionálnych webov Dnes24 a weby Zdravie.sk, Rodinka.sk, efoto.sk a Sport7.sk.

Dnes24.sk združuje sieť regionálnych webov napríklad bratislava24.sk, kosice24.sk a podobne. Vznik novej mediálnej skupiny pre Omédiách.com potvrdil Roland Kyška.

Vo väčšine webov ostali pôvodní majitelia v majorite a aj vo vedení. „Manažérsku kontrolu vykonáva pôvodný manažment, nedošlo v nich k radikálnym personálnym zmenám," povedal Kyška.

Sieť regionálnych webov Dnes24 má ambíciu postupne pokryť všetky okresné mestá na Slovensku. Aktuálne sú pokryté mestá hlavne na strednom a východnom Slovensku. Internet.sk má v pláne rozbiehať aj vlastné projekty, pričom rokuje aj o možnej akvizícii do ďalších už existujúcich projektov, tie Kyška nekonkretizoval.

DanubiaTel okrem Swanu a vznikajúcej spoločnosti Internet.sk je tiež výlučným majiteľom spoločnosti GlobalTel, NET SLOVAKIA, poskytovateľov elektronických komunikačných služieb, tiež systémového integrátora CNC, spoločnosti Viasec, ktorá sa zaoberá bezpečnosťou informačných technológií a SK-NIC národného registrátora internetových domén .sk.

Prinesieme ďalšie podrobnosti.