V Rusku prišlo desať ľudí o život, pritom ako si robili selfie

V Rusku prišlo desať ľudí o život, pritom ako si robili selfie Reprofoto

Už viac ako desať ľudí v Rusku zomrelo pritom, ako sa snažili urobiť selfie, a tak polícia začala osvetovú kampaň na to, ako by majitelia inteligentných telefónov mali bezpečne fotiť. Napísala to agentúra Reuters.

Ministerstvo vnútra v rámci kampane Bezpečné selfie predstavilo sériu situácií, keď neodporúča sa venovať vlastnému výrazu na fotografii v smartfóne. Odkazuje, že "selfie na železničných koľajniciach je zlý nápad, ak ti je život milý". Pripomína tiež, že ten, kto si autoportrét robí na vode, môže mať problém udržať rovnováhu. Letáky upozorňujúce najmä mladých ľudí na riziká, aké so sebou môže priniesť fotografovanie seba samého v nejakej nebezpečnej situácii, budú rozdávať policajti.

Ministerstvo vnútra vyzvalo verejnosť, aby prišla s vlastnými nápadmi na ďalšie varovania. Úradníci uviedli, že za každým z príkladov stojí tragický prípad z reálneho života. Tento rok v máji sa napríklad vážne zranila mladá žena z Moskvy, keď si fotila selfie s pištoľou v ruke a strelila sa pri tom do hlavy. Elektrický prúd usmrtil mladíka z Riazanskej oblasti, ktorý sa chcel odfotiť na streche vlaku.

"V poslednej dobe sme bohužiaľ zaznamenali, že počet prípadov, ktorých obeťami boli ľudia, ktorí si fotili selfie, neustále rastie," povedala Elena Alexejevová z ministerstva vnútra. Od začiatku roka takto utrpelo zranenia viac ako sto ľudí a vyše desať ich prišlo o život.