ĽudiaĽuďom.sk prekonal začiatkom decembra hranicu 2,5 milióna darovaných eur

ĽudiaĽuďom.sk prekonal začiatkom decembra hranicu 2,5 milióna darovaných eur Foto: ľudiaľuďom.sk

Najštedrejší mesiac v roku je december.


Podľa štatistík darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk je december každoročne najštedrejším mesiacom v roku. Ani rok 2016 nie je výnimkou, veď len za prvé dva týždne darcovia podporili ľudí v núdzi sumou viac ako 60 000 eur!

Počet ľudí, ktorí sa rozhodli podporiť núdznych či rôzne mimovládne organizácie a autorov dobrých projektov prostredníctvom webu neustále rastie. Kým za prvé štyri roky existencie portálu ĽudiaĽuďom.sk takto darcovia poslali 1,5 milióna, ďalší milión sa podarilo vyzbierať už za jediný rok. „Za to obdobie sa k nám pridalo 22 177 darcov, ktorí poslali spolu 52 256 darov. V priemere na jeden deň to teda vychádza viac ako 2800 eur zhmotnenej pomoci," vysvetľuje riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.

Už tradične predvianočný čas znamená viac pomoci a aj prvé dva decembrové týždne sú toho dôkazom. „Denne evidujeme v priemere fantastických 140 darov od 60 rôznych darcov. Často ide o dary do desať eur, no rekordérom je anonymný darca, ktorý medzi päť výziev rozdelil sedem tisíc eur. Nezáleží však na výške daru, každé jedno euro poteší a pripomenie tým, ktorí sú v núdzi, že nie sú na tomto svete sami," hovorí Kyška.

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Tí si jednoducho na stránke www.ludialudom.sk zaregistrujú výzvu, na ktorú následne darcovia môžu prispieť najmä prostredníctvom elektronického bankovníctva, teda cez internetbanking alebo platbou zo svojej karty. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi. V súčasnosti je na portáli zaregistrovaných 571 výziev na pomoc.

V predvianočnom čase môžu darcovia pomôcť aj vydražením si zážitku či vianočného darčeka od jednej zo slovenských osobností v charitatívnom adventom kalendári na advent.ludialudom.sk.