Vo vedení skupiny Falck na Slovensku sú zmeny

Vo vedení skupiny Falck na Slovensku sú zmeny Foto: Falck

Skupina Falck má od januára novú riaditeľku Odboru Marketing & PR a nezisková organizácia Falck má novú výkonnú riaditeľku.

 

 

Riaditeľkou Odboru Marketing & PR skupiny Falck na Slovensku je od 1. januára 2017 Jana Galera Matúšová. Zodpovedá za všetky marketingové a PR aktivity značky Falck na Slovensku, v Česku i Rumunsku. V tejto pozícii nahrádza Janu Mračnovú, ktorá sa na začiatku roka stala výkonnou riaditeľkou neziskovej organizácie Falck. Personálne zmeny vo vedení oznámila spoločnosť v tlačovej správe.

„Pracovať pre nadnárodnú značku s vyše 110 ročnou tradíciou je pre mňa veľkou výzvou. Prostredníctvom marketingových a PR aktivít sa spolu s mojim tímom budeme ďalej snažiť podporiť povedomie o značke Falck nielen ako záchranky, ale predstaviť aj ostatné naše činnosti ako je napríklad sieť polikliník a rehabilitačných centier, pracovnú zdravotnú službu, priemyselnú ochranu podnikov či kurzy prvej pomoci," povedala Galera Matúšová.

J. Mračnová Foto: FalckJanu Mračnová pôsobí v skupine Falck od jej začiatku. Vybudovala značku Falck na slovenskom, českom a rumunskom trhu a doteraz viedla Odbor Marketing & PR. Zároveň rozšírila produktové portfólio skupiny Falck na Slovensku o novú oblasť – sieť rehabilitačných centier. V rámci skupiny Falck na Slovensku sa podieľala na vzniku neziskovej organizácie Falck. Od januára je jej výkonnou riaditeľkou. „Značka Falck je na slovenskom trhu už viac ako 10 rokov a tak nastal čas, aby sme začali aj my prispievať do spoločnosti ako takej. Máme šťastie, že máme v našom portfóliu tak jedinečný produkt ako je kurz prvej pomoci. A keďže tejto téme sa medzi deťmi venuje malá pozornosť, vzali sme si to za svoje a naučiť prvú pomoc všetky deti na Slovensku je dnes poslaním práve Falck neziskovej organizácie," povedala Mračnová.

Jana Galera Matúšová vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Komenského v Bratislave. Donedávna pracovala v Sberbank. V minulosti mala na starosti marketing a PR značiek UniCredit Bank, Marks & Spencer, SAZKA a LAMA mobile. Pôsobí aj ako vysokoškolský pedagóg.

Jana Mračnová vyštudovala manažment verejného zdravotníctva na Slovenskej zdravotníckej univerzite. V rámci Falck neziskovej organizácie viedla kurzy prvej pomoci pre 9 000 detí a vydala rozprávkovú knihu a audioknihu s pesničkami o prvej pomoci Pomáhať nebolí, nebolieť pomáha.

Pred koncom roka došlo v spoločnosti aj k zmene na pozícii hovorcu a PR manažéra. Alenu Lacykovú-Krčovú nahradil novinár Vladimír Vanko z Plus JEDEN DEŇ.