Portál ĽudiaĽuďom.sk prekročil hranicu 3 milióny darovaných eur

Portál ĽudiaĽuďom.sk prekročil hranicu 3 milióny darovaných eur

Denne podporí ľudí v núdzi 60 darcov!

Netrvalo ani rok a darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk opäť prepisuje históriu online darcovstva. Vďaka takmer 57 000 darcom prekonal hranicu 3 000 000 darovaných eur, ktoré pomohli rodinám vo finančnej tiesni, chorým deťom, hednikepovaným ľuďom, verejnoprospešným projektom, mimovládnym organizáciám, školám a samosprávam.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk napreduje neuveriteľnou rýchlosťou. Už šiesty rok pomáhame spolu s 56 776 darcami tým, ktorí to potrebujú. „Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk napreduje každý mesiac. Svedčí o tom nielen prekročená hranica 3 000 000 sprostredkovaných eur, ale aj to, že denne si k nám nájde cestu v priemere 60 darcov," vysvetlila výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Elena Šingliarová.

Dôkazom toho, že ĽudiaĽuďom.sk je efektívny nástroj pomoci v online darcovstve je aj fakt, že za prvé tri mesiace tohto roku poslali darcovia takmer 350 000 eur! Najvyšším darom 5 000 eur podporil darca Nikoletku, ktorá bojuje so zákernou chorobou, ktorá jej pred rokmi vzala mamu. Nikoleta túžila veľmi športovať a jej vytrvalosť sa prejavuje aj v liečbe rakoviny, na ktorú jej neznámi ľudia prispeli sumou takmer 11 000 eur. Rekordnou rýchlosťou sa naplnila výzva rodinky, ktorej zhorel byt. Vďaka spolupatričnosti dobrých ľudí stačili necelé dva dni na to, aby rodina dostala nádej na nový začiatok po ničivom požiari.

Jednou z najúspešnejších výziev za uplynulé obdobie bola výzva na pomoc Ondrejkovi, ktorý sa narodil s rázštepom chrbtice a hydrocefalom. Lekári mu nedávali veľkú nádej, no jeho rodina verila a rozhodla sa pre nákladnú liečbu v zahraničí. „Cieľovú sumu 20 000 eur sa podarilo naplniť za dva a pol týždňa a malý chlapček je tak o krok bližšie k svojmu cieľu. Termín zákroku aj nasledujúcu liečbu má už vďaka dobrosrdečnosti ľudí, ktorí ho podporili cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk, naplánovaný v najbližších dňoch," povedala Šingliarová.

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Tí si jednoducho na stránke www.LudiaLudom.sk zaregistrujú výzvu, na ktorú následne darcovia môžu prispieť najmä prostredníctvom elektronického bankovníctva, teda cez internetbanking alebo platbou zo svojej karty. V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk aktívnych 606 výziev na pomoc.