Skupina Slovak Telekom bude mať nového člena vedenia

Skupina Slovak Telekom bude mať nového člena vedenia Foto: ST

Novým výkonným riaditeľom pre B2B segment v spoločnostiach Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic sa od 1.5.2018 stane Peter Škodný zo spoločnosti Accenture.


Na federálnej pozícii vrcholového manažmentu bude mať Škodný na starosti B2B segment i korporátnych zákazníkov na oboch trhoch. Súčasne budú pod jeho kompetencie spadať všetky oblasti: vývoj služieb a produktov, marketing, predaj i služby zákazníkom v B2B oblasti, píše spoločnosť v tlačovej správe.

Na tomto poste strieda Rudolfa Urbánka, ktorý na ňom pôsobil do konca roka 2017.

„Náš manažérsky tím na Slovensku a v Česku rozširujeme o skúseného lídra s bohatými znalosťami oboch trhov. Peter Škodný má dlhoročné skúsenosti s transformáciou biznis oblastí s primárnym zameraním na telekomunikácie, ale aj skúsenosti z verejných služieb či bankovníctva. Vďaka jeho expertíze môžeme pokračovať v príprave oboch spoločností na služby budúcnosti a ponúknuť B2B zákazníkom kvalitné produktové portfólio spolu so skvelou zákazníckou skúsenosťou,“ uviedol Milan Vašina, generálny riaditeľ spoločností Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic.

Peter Škodný má viac ako 25-ročné skúsenosti z vedenia spoločnosti Accenture na Slovensku a v ďalších krajinách Európy. Do spoločnosti nastúpil v roku 1991. Postupne prešiel viacerými pozíciami na poste výkonného riaditeľa: od roku 1997 zodpovedal za slovenský trh a od roka 2012 súčasne riadil aj pobočku v Maďarsku. V roku 2012 prebral plnú zodpovednosť za aktivity Accenture pre skupinu Deutsche Telekom na väčšine jej európskych trhov. Od roku 2013 viedol v Accenture tiež Geo Unit Danubia (oblasť Slovenska, Česka, Maďarska, Chorvátska, Rumunska a Bulharska).