V komunikačnom tíme Slovenskej sporiteľne pribudla bývalá redaktorka Pravdy

V komunikačnom tíme Slovenskej sporiteľne pribudla bývalá redaktorka Pravdy Foto: Slovenská sporiteľňa

Slovenská sporiteľňa má novú analytičku, bývalú novinárku, ktorá posilní komunikačný tím.

 

Do Slovenskej sporiteľne nastúpila Lenka Buchláková, niekdajšia ekonomická redaktorka Pravdy, ktorá od decembra pracovala v rádiu Aktual, do mája tohto roka, keď rádio skončilo.
„Keďže banka sa chce profilovať ako značka s moderným prístupom k obsluhe klientov a dôrazom na digitálne služby, Lenka sa bude venovať predovšetkým tejto oblasti. Náplňou jej práce bude príprava užitočných analýz vo finančnej a bankovej oblasti a tiež v oblasti inovácií, digitalizácie a spotrebiteľského správania. Súčasne bude k dispozícií na odpovede mediálnych otázok,“ píše v tlačovej správe banka.

Hovorkyňou banky ostáva Marta Cesnaková.

Buchláková pôsobila v médiách viac ako 11 rokov. Venovala sa najmä ekonomickej oblasti, od spotrebiteľských tém až po makroekonomiku. Pracovala pre denník Hospodárske noviny, viaceré lokálne televízie, najdlhšie pre Pravdu.

 Analytický tím Slovenskej sporiteľne:

Mária Valachyová, hlavná ekonómka, vedie analytický tím Slovenskej sporiteľne 7 rokov, pričom analýzam a ekonómii v bankovom sektore sa venuje 15 rokov. Hlavnými oblasťami jej práce sú slovenská ekonomika, slovenský bankový trh a prieskumy trhov.

tel.: +421 911 891 102 Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Katarína Muchová, analytička - venuje sa makroekonomickému vývoju slovenskej ekonomiky v kontexte diania v eurozóne a vývoju na finančných trhoch.

tel.: +421 910 683 153 Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Lenka Buchláková

tel.: +421 904 519 308, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.