Nominácie na Hovorcu roka 2018 sú známe

Nominácie na Hovorcu roka 2018 sú známe Foto: Nina Skalíková

Asociácia hovorcov Slovenska (AHS) dnes oznámila nominácie na Hovorcu roka 2018. Vyhlásnie víťazov bude sprevádzať diskusia Michala Havrana.

 

Nominácie na Hovorcu roka 2018 v abecednom poradí:

Kategória Samospráva a neziskový sektor
Jana Holéciová - Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora
Monika Hucáková - Slovenská akadémia vied
Michal Kaliňák - Združenie miest a obcí Slovenska
Dominika Lukáčová - Asociácia zábavy a hier
Marek Tettinger - Bratislava Nové Mesto

Kategória Štátna správa a štátny sektor
Jozef Bednár - Ministerstvo kultúry SR (v súčasnosti exhovorca)
Peter Bubla – Kancelária verejnej ochrankyne práv (pôvodne hovorca Ministerstva spravodlivosti SR)
Zuzana Eliášová - Ministerstvo zdravotníctva SR
Roman Krpelan - Kancelária Prezidenta SR
Michal Slivka - Prezídium Policajného zboru SR

Kategória Privátny a komerčný sektor
Tomáš Bezák, LIDL
Marta Cesnaková, Slovenská sporiteľňa
Tomáš Kráľ, Svet zdravia
Tereza Molnár, O2
Milan Vanga, SPP Distribúcia

Víťazi vo všetkých kategóriách budú zverejnení v piatok 5. októbra 2018 v Bratislave. „Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice hlboko zasiahla novinársku obec aj celú verejnosť. Tento rok je pietny a my sme sa rozhodli zmeniť dramaturgiu podujatia. Zaradili sme do programu diskusiu publicistu Michala Havrana pod názvom „Na novinárov nám nesiahajte!“ a vystúpenie rappera Branislava Kováča alias VEC so skupinou Škrupo,“ uviedol Vladimír Machalík, predseda AHS.

Do diskusie o ochrane novinárov a celkovej situácii v médiách si Michal Havran pozval bývalého šéfredaktora Trendu a poradcu prezidenta Rada Baťa, šéfa RTVS Jaroslava Rezníka a Mareka Vagoviča z aktuality.sk.

Hosťovanie v porote tento rok prijali: Iveta Radičová (dekanka Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave), Tibor Mattyašovský (šéfredaktor spravodajstva TV Markíza), Ivan Haluza (zástupca šéfredaktora týždenníka Trend), Richard Kvasňovský (vedúci domácej redakcie TASR), Martin Čeliga (vedúci redakcie politiky denníka Nový Čas), Katarína Remiaš (riaditeľka 1St Class Agency), Martin Jaroš (riaditeľ corporate affairs a komunikácie Japan Tobacco International Slovakia), Jana Kováčová (vedúca komunikácie Národnej banky SR). Predsedom poroty bol predseda AHS Vladimír Machalík a riaditeľ komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Asociácia hovorcov Slovenska môže, ale nemusí, podľa štatútu udeliť titul TOP Hovorca roka 2018 pre najlepšieho hovorcu roka.