Kiska napísal Ficovi otvorený list. Ten mu posiela primitívne videá (VIDEO)

Kiska napísal Ficovi otvorený list. Ten mu posiela primitívne videá (VIDEO)

Bývalý prezident Andrej Kiska dnes na facebooku zverejnil otvorený list, ktorý adresoval Robertovi Ficovi. Na začiatku v liste Ficovi tyká, na konci mu oznamuje, že si s ním už tykať nechce.

„AHOJ ROBERT, Vojdeš do dejín ako človek, ktorý umožnil zlu ovládnuť našu krajinu. Chcem ti otvorene povedať, že za 12 rokov vládnutia si mal všetky možnosti ho zastaviť. To zlo ovládlo aj teba, šíriš ho všade okolo. V každom vyjadrení, na každej tlačovke, v každom videu. Ak v tebe ešte niečo ľudské zostalo, skús pochopiť, že moc ťa zničila. Nezvládol si to. Nevieš sa jej vzdať. Nedokážeš ľudsky povedať – prepáčte, je mi to ľúto. Nemáš žiadnu pokoru, nevieš skloniť hlavu. Skús si to priznať,“ napísal Kiska a pripomenul Ficovi výpoveď jedného z obvinených vraždy Jána Kuciaka, ktorý na súde spomínal aj Ficovo meno.

Celý list: Kiska píše Ficovi: Dlho sme sa nestretli, tak ti píšem otvorený list

„Jeden z vrahov spomínal na súde tvoje meno a mená: Kaliňák, Glváč, Bödör, Gašpar, Počiatek. Kočner sa vraj tváril, že vás pozná a kryjete ho. Ak by ste konali, Ján Kuciak a Martina Kušnírová mohli asi žiť. Mali ste v rukách políciu, ktorá odmietla Jána Kuciaka chrániť, aj keď o to žiadal. Mali ste SIS, ktorá snáď Kočnera roky poznala. Naopak, celý systém ste zneužívali proti každému, kto vás kritizoval. A umožnili ľuďom ako Kočner mať pocit, že môžu všetko a že sa im nikdy nestane nič… Úprimne – chceš, aby boli potrestaní vinníci vraždy? Aj politickí vinníci? Tak nájdi odvahu a povedz, že si urobil chybu a mali ste tých gaunerov zastaviť skôr. A nechaj si aj ten milión eur.“

List Kisku prichádza po tom, keď Robert Fico na facebooku zverejnil viaceré predvolebné videá, ktoré akokeby pripravovali Milan Mazurek z ĽSNS., a adresuje ich aj Kiskovi.

Obsahujú jednoduché protimigračné floskuly, primitívny jazyk a dezinformácie na úrovni prízemných dezinformačných stránok - napríklad o tom, že Kiska chce na Slovensko priviesť tisíce imigrantov alebo opozícia chce zrušiť všetky sociálne výhody.