Plzeňský Prazdroj má novú riaditeľku firemných vzťahov a komunikácie

Plzeňský Prazdroj má novú riaditeľku firemných vzťahov a komunikácie Foto: Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj má novú riaditeľku firemných vzťahov a komunikácie. Stala sa ňou zakladateľka a doterajšia šéfka aliancie Biznis pre spoločnosť Pavlína Kalousová.

 

Na poste strieda Drahomíru Mandíkovú, ktorá sa stala riaditeľkou korporátnych vzťahov materskej skupiny Asahi Breweries Europe Group.

Pavlína Kalousová sa chce sústrediť najmä na trvalo udržateľný rozmer podnikania spoločnosti a podporovať inovatívne činnosti Prazdroja v tomto smere. To vychádza aj z jej predchádzajúceho pôsobenia ako šéfky aliancie Biznis pre spoločnosť, ktorú v roku 2009 založila.Stála za vznikom Indexu zastúpenia žien vo vedení a zároveň v tejto oblasti pomáhala určovať stratégiu pre mnoho spoločností strednej Európy.

Viac ako 10 rokov bola tiež podpredsedníčkou poradného orgánu českej vlády pre oblasť sociálnej zodpovednosti. Stála pri zrode inovatívnych projektov so spoločenským dopadom, ako sú napríklad darcovské DMS, Národná potravinová zbierka alebo interaktívna platforma Zapojimse.cz spájajúca firemných dobrovoľníkov s tými, čo to potrebujú. Viaceré z jej aktivít mali presah aj na Slovensko, s Fórom donorov spolupracovala na projektoch podporujúcich darcovstvo.