Kofola ČeskoSlovensko kúpila Karlovarskú Korunní a Ondrášovku

Kofola ČeskoSlovensko kúpila Karlovarskú Korunní a Ondrášovku Foto: Ondrašovka

Kofola ČeskoSlovensko sa tento týždeň stala vlastníkom 100 percentného podielu v spoločnostiach Karlovarská Korunní a Ondrášovka po tom, čo transakciu schválil Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže v ČR a boli splnené všetky podmienky pre prevzatie.

 

Kofola ČeskoSlovensko kúpou Korunní a Ondrášovky rozširuje svoje portfólio o tradičné české značky minerálnych vôd a zásadne posilňuje svoju pozíciu v kategórii balených vôd, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Touto akvizíciou Kofola preberá distribučnú sieť, záväzky a pohľadávky, aj všetkých zamestnancov. Cenu transakcie obe strany sa rozhodli nezverejniť.

Do portfólia Kofoly pribudla aj Šaratica, výťažok z prírodného liečivého zdroja.

Skupina Kofola avizuje, že poskytne novým značkám zázemie silnej nápojárskej skupiny, organizovanú distribúciu a marketingové know-how.

„Kofola sa zameriava na posilnenie svojej pozície na domácom trhu nealkoholických nápojov. Akvizícia Korunní a Ondrášovky logicky bola dlhodobo hlavným cieľom,“ povedal Daniel Buryš, generálny riaditeľ Kofoly ČeskoSlovensko. „Táto akvizícia zásadne pomôže v tom, aby sme boli na trhu naďalej konkurencieschopní. Pre lepšiu predstavu nám napríklad toto doplnenie portfólia pomôže v našom ďalšom raste v segmente HoReCa, ale značka Šaratica nám otvára cesty aj do lekární,“ dodal.
„Korunní aj Ondrášovka sú tradičné české značky a nedokážem si pre zabezpečenie dlhodobého a zdravého rastu oboch firiem predstaviť vhodnejšieho kupca, ako je Kofola,“ povedal za predávajúcu skupinu Ondrášovka Holding člen predstavenstva Pavol Krúpa.