Bývalá hovorkyňa Smeru bude policajtkou (VIDEO)

Bývalá hovorkyňa Smeru bude policajtkou (VIDEO) Reprofoto TV Smer

Bývalá hovorkyňa Smeru, niekdajšia novinárka si vyhliadla novú profesiu.

Niekdajšia novinárka a hovorkyňa Katarína Kližanová Rýsová prešla už mnohými profesiami. Začínala ako redaktorka francúzskej tlačovej agentúry AFP, bola asistentkou poslanca Smeru a neskôr hovorkyňou Smeru, kde pripravovala spravodajstvo a rozhovory pre stranícku TV Smer. Zviditeľnila sa aj tý,m, že novinárom posielala vtipné vianočné či veľkonočné pozdravy. Istý čas šéfovala Ženskému webu a venovala sa aj PR.

Za ministerky vnútra Denisy Sakovej sa stala šéfkou tlačového oddelenia ministerstva vnútra. Po nástupe Romana Mikulca (OľaNO) na tejto pozícii končí, no z ministerstva neodchádza. Od 1. mája podľa informácií denníka SME nastupuje na Úrad kriminálnej polície.

Odporúčame aj: Bývalý hovorca Andreja Danka hovorí za nového ministra školstva (VIDEO)

"Na základe výnimky z kariérneho postupu podpísanej ministrom vnútra nastupuje na odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality," povedala hovorkyňa prezídia Andrea Dobiášová pre SME, ktoré zisťovalo, prečo dostala bývalá hovorkyňa Smeru výnimku.

Dôvodom podľa zistení SME bolo, že je dobre jazykovo vybavená. Ovláda francúzštinu a angličtinu, čo bolo podmienkou prijatia. Pracovať bude na odbore medzinárodnej spolupráce. Odbor, v ktorom bude pracovať, má odhaľovať trestnú činnosť proti životnému prostrediu.

Kližanová Rýsová pracovala aj na tlačovom oddelení Poštovej banky a pre Smer pracovala nepriamo aj neskôr, napríklad keď v roku 2013 jej spoločnosť vykonávala monitorovacie služby pre firmu podriadenú ministerstvu obrany, ktoré riadil nominant Smeru Martin Glváč.