Bývalá novinárka je novou finančnou riaditeľkou Fundraise Capital

Bývalá novinárka je novou finančnou riaditeľkou Fundraise Capital Foto: Fundraise Capital

Investičná spoločnosť Fundraise Capital má od augusta novú finančnú riaditeľku. Je ňou bývalá banková analytička Slovenskej sporiteľne a niekdajšia redaktorka denníka Pravda Lenka Buchláková.

Náplňou jej práce bude okrem iného pripravovať analýzy a komentáre z finančnej a investičnej oblasti. Súčasne bude k dispozícií na odpovede mediálnych otázok.

„Fundraise Capital je rýchlo rastúca investičná spoločnosť, ktorá spolupracuje s renomovanými správcami aktív a vybranými finančnými inštitúciami a skupinami na Slovensku aj v zahraničí. Veľmi ma teší, že môžem byť jej súčasťou. Mojou úlohou bude okrem iného zviditeľniť aktivity spoločnosti, a to aj prostredníctvom zaujímavých analýz a komentárov na rôzne finančné a investičné témy,“ povedala Lenka Buchláková, nová finančná riaditeľka Fundraise Capital.

Fundraise Capital, divízia FRC Investments, je licencovanou spoločnosťou v oblasti sprostredkovania investičných služieb ako samostatný finančný agent, na základe povolenia NBS v sektore kapitálového trhu. Na trhu pôsobí dva roky, ale majitelia využívajú desaťročné skúsenosti z bankového trhu.

Lenka Buchláková prichádza do Fundraise Capital zo Slovenskej sporiteľne, kde sa ako analytička venovala hlavne digitálnym a spotrebiteľským témam. Patrila medzi najcitovanejšiu bankovú a finančnú analytičku na Slovensku.  Predtým pracovala viac ako 11 rokov v médiách - písala pre denník Hospodárske noviny, Pravdu, rádio Aktual a pracovala aj pre viaceré lokálne televízie. Lenka Buchláková je absolventkou Paneurópskej vysokej školy v Bratislave. V roku 2016 získala diplom z medzinárodných vzťahov a diplomacie na Geneva School of Diplomacy and International Relations a z medzinárodných a európskych štúdií na University od Cambridge vo Veľkej Británii.