Lidl Slovensko má novú komunikačnú agentúru

Lidl Slovensko má novú komunikačnú agentúru Foto: Lidl

Komunikáciu obchodného reťazca Lidl bude po novom na Slovensku zastrešovať agentúra SKPR STRATEGIES. „Jej úlohou je posilnenie PR privátnych značiek, celkovej produktovej ale aj korporátnej a CSR komunikácie spoločnosti, ktorá je vnímaná v mnohých oblastiach ako trendsetter, diskont 21. storočia a inšpirujúci príklad v oblasti budovania zamestnaneckej značky,“ informuje spoločnosť v tlačovej správe.

SKPR STRATEGIES bude poskytovať komplexné služby z oblasti PR, ktoré budú zamerané v prvom rade na produktové Public Relations. Cieľom bude v nasledujúcom období posilniť pozíciu brandu Lidl a zároveň jej privátnych značiek. Zároveň chce spoločnosť Lidl ďalej rozvíjať atribúty kvality a cenovej výhodnosti svojich privátnych značiek a súčasne navrhnúť nové a efektívne smerovanie komunikácie so zreteľom aj na mladšie cieľové skupiny.

Agentúra 1st CLASS AGENCY, ktorá doposiaľ poskytovala komunikačné služby pre Lidl, sa pred letom stala víťazom tendra obchodného reťazca Kaufland a od začiatku novembra zastrešuje viaceré PR oblasti obchodnej siete, ako aj nové projekty v oblasti produktovej a korporátnej komunikácie Kauflandu.

„Je pre nás výzvou pracovať pre obchodný reťazec akým Lidl je. Nastavenie jeho komunikácie a razenia trendov ako v oblasti internej, tak externej komunikácie naprieč celým svojím portfóliom nám je veľmi blízka. Netajíme sa tým, že sympatizujeme so značkou aj v oblasti CSR, kde je silným hráčom na trhu. Spoločenská zodpovednosť, férové podnikanie a tiež participácia na projektoch s verejnoprospešným presahom je súčasťou aj nášho agentúrneho DNA. Veľmi sa tešíme, že v tomto sme s klientom za jedno“, povedala ku nastávajúcej spolupráci Soňa Lexmanová, Managing Director SKPR STRATEGIES.

„Transparentná, zodpovedná a podľa možnosti obojstranná komunikácia so stakeholdermi je pre nás v Lidli kľúčová. Iba tak je totiž možné budovať si dlhodobé a intenzívne vzťahy. Platí to pre externú aj internú rovinu komunikácie. Sme presvedčení, že v SKPR STRATEGIES sme našli ideálneho partnera, ktorý nám pomôže dosahovať stanovené ciele a byť ďalej dôveryhodným partnerom pre našich zákazníkov, zamestnancov, dodávateľov, mimovládny sektor, samosprávy či štátne orgány,“ uviedol Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie Lidl Slovenská republika.