Kofola prichádza s novou značkou Trepallini

Kofola prichádza s novou značkou Trepallini Foto: Kofola

Po tom, čo Kofola ČeskoSlovensko kúpila rodinnú firmu Espresso, sa rozhodla svoje kávové portfólio ešte rozšíriť. Na trh uvádza novú značku kávy Trepallini, ktorá je namiešaná podľa talianskej receptúry a praží sa podľa starých tradícií.

„S kávou sme začali iba vlani a už sa nám v tejto kategórii zapáčilo natoľko, že sme sa rozhodli k našej prémiovej káve Reserva vyvinúť vlastnú značku Trepallini,“ hovorí Karel Hrbek, marketingový riaditeľ Lerosu, ktorý patrí do skupiny Kofola. „Prichádzame s čo najautentickejšou talianskou kávou - takou, akú si dáte v malej kaviarni napríklad v uliciach Neapolu. Vymyslenú, testovanú a vyrobenú talianskymi majstrami. Je to zmes arabiky a robusty, káva s plným telom a nízkou kyslosťou, s príjemnou chuťou kakaa a dozvukom sušeného ovocia,“ dodáva.

Na začiatku príbehu novej značky stáli Federico Bonomi, majiteľ rodinnej pražiarne, ktorá vyrába kávu už od roku 1886, Simone Pecora z kávového inštitútu ARC, ktorý obchoduje so zelenou kávou z rovníkových oblastí, a ľudia z firmy Cimbali, výrobcu kávovarov so 150-ročnou skúsenosťou. „Práve Federico a Simone strávili veľa času na vývoji chuti, intenzity a vône novej kávy. V Miláne sme potom spoločne otestovali zhruba 15 vzoriek, v ktorých sme našli presne to, čo sme hľadali - kávu silnej, horkastej chuti, jednoducho Caffè italiano perfetto,“ hovorí Karel Hrbek.

Marketingový tím Lerosu vymyslel meno a podobu novej značky. „Chceli sme, aby bola komunikácia naozaj autentická. Taliani často hovoria: Non ti preoccupare! Nerob si starosti! Venuj sa tomu, čo je naozaj podstatné. A to sme aplikovali aj na kávu. Tej kvalitnej talianskej totiž stačia tri veci – miscela (starostlivo vybraná a upražená zmes kávových zŕn), machina (kvalitný a správne nastavený kávovar) a mani (šikovné ruky skúseného baristu). Tieto tri kľúčové ingrediencie nás inšpirovali k tomu, aby sme našu novú kávu pomenovali Trepallini, teda tri body, tri bodky,“ vysvetľuje Hana Nováková, brand manažérka Lerosu.
Na obaloch produktov produktov sú čiernobiele snímky, ktoré nafotil v 60. rokoch taliansky fotograf Ferdinando Scianna.

 

Distribuovať ju chce Kofola nielen do gastronómie v čase jej opätovného otvorenia, ale aj do domácností prostredníctvom vlastného e-shopu.