Novým šéfom Daktely je Martin Skaba

Novým šéfom Daktely je Martin Skaba Foto: Daktela

Martin Skaba nastúpil na pozíciu CEO globálnej technologickej spoločnosti Daktela, ktorá poskytuje vlastný softvér pre komunikáciu firiem so zákazníkmi, riadenie zákazníckej skúsenosti či vnútrofiremnú komunikáciu. Vo funkcii strieda Richarda Baara, doterajšieho CEO a jedného z dvoch zakladateľov Daktely. Ten bude mať naďalej popri strategickom rozvoji spoločnosti na starosti aj ďalší rast a rozširovanie produktového portfólia Daktely, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

„Vážim si dôveru, ktorú do mňa Richard Baar s Davidom Hájkom vkladajú. Od vstupu Sandberg Capital do Daktely v júni 2021 sa mi s top managementom spolupracovalo veľmi dobre. Zhodujeme sa v tom, kam chceme dlhodobo firmu smerovať. Máme silný produkt, neustále investujeme do rozvoja technológie a máme dobre nastavenú obchodnú stratégiu. Preto verím, že sa nám spoločne podarí dosiahnuť cieľ stať sa najvýznamnejším poskytovateľom softvéru pre kontaktné centrá v strednej a východnej Európe,” povedal Martin Skaba.

Skaba začínal v KPMG Czech Republic, neskôr pôsobil ako investičný manažér v Slovak Investment Holding a posledné tri roky strávil v private equity investičnom fonde Sandberg Capital. Bol súčasťou tímu, ktorý v roku 2021 dohodol vstup Sandberg Capital do spoločnosti Daktela.

Najužšie vedenie Daktely tak vedľa zakladateľov Richarda Baara a Davida Hájka tvoria Martin Skaba (CEO), Zuzana Bienvenu (CMO), Jiří Havlíček (CTO) a Karel Vůjtek (COO). Investora bude v Daktele po novom zastupovať Michal Rybovič, partner Sandberg Capital.