mBank prichádza s novou komunikáciou cielenou na podnikateľov a s účtom navždy zadarmo

mBank prichádza s novou komunikáciou cielenou na podnikateľov a s účtom navždy zadarmo

mBank mení svoju marketingovú komunikáciu. V spolupráci s novou agentúrou DDB sa po piatich rokoch rozlúčila s kresleným Danom a klientov bude odteraz oslovovať hranými spotmi, ktorým dominuje výrazný pruhovaný svet odkazujúci na zelený variant loga, ktorý banka používa špeciálne pre podnikateľský segment.

„Malí podnikatelia využívajú pre svoje podnikanie stále vo veľkej miere osobné účty. Majú pocit, že banky im na podnikateľských účtoch neponúkajú žiadne veľké výhody. A to chceme zmeniť. Našou komunikáciou chceme ukázať, že keď im existujúce nástroje prestanú stačiť, mBank má pre nich výhodné riešenia, ktoré pomôžu ich podnikaniu rásť ďalej,“ vysvetľuje Tereza Froňková, riaditeľka marketingu mBank ČR a SK.

Prvý z trojice pripravovaných spotov prináša príbeh kvetinárky Zuzany, ktorá doma začína so svojim e-shopom. V druhej časti spotu sa v zelenom pruhovanom svete mBank jej domáci e-shop premieňa na zavedené kvetinárstvo.



„Koncept Pomáhame podnikateľom rast prináša veľkú zmenu v doterajšej komunikácii, ale zároveň nadväzuje na tonalitu mBank ako značky, ktorá je moderná a bez bankového pátosu. Veríme, že práve to sa podarilo prepísať aj do výraznej a odvážnej vizuality pruhovaného sveta, kastingu a celkového vyznenia. Kampaň je zároveň prvým krôčikom k novej komunikačnej platforme, na ktorej momentálne pracujeme,“ povedala Iva Nitkulinec, kreatívna riaditeľka DDB Prague.

Okrem televízie a rádia sa kampaň objaví na sociálnych sieťach, v on-line priestore, ale aj v podcastoch. Na príbeh kvetinárky v priebehu roka postupne nadviažu ďalšie dva, ktoré malým podnikateľom prinesú nové finančné riešenia na podporu ich rastu.