Fotka SaS sa dostala medzi TOP 10 nepodarkov politického photoshopu

Fotka SaS sa dostala medzi TOP 10 nepodarkov politického photoshopu Foto: SaS

Promofotografia poslancov SaS sa dostala do neslávneho rebríčka nepodarených fotiek spojených s photoshopom.

 


Rebríček zverejnil web leenks.com na blogu Photoshop Disasters, ktorý zhromažďuje katastrofálne zretušované fotografie.
Na fotografii je zátišie, vytvorené z pózujúcich poslancov. Zaujímavou postavou je podpredseda strany Jozef Mihál v strede. Drží ho totiž kolega Martin Poliačik. V tomto prípade však nejde celkom o photoshop. Ide o reálnu maketu polovičnej postavy Mihála.

 

Zdroj: SaS

V článku s názvom "Oh Hi, Cardboard Guy" píšu, že o politikoch sa síce hovorí, že sú suchí a strnulí, SaS to však podľa nich dotiahla na úplne inú úroveň.
Recesistický rebríček si všimla RTVS.

„Tú figurínu sme vzali len zo žartu, lebo Jožo vtedy nebol v parlamente a chceli sme na fotke byť všetci. Ale finálny obrázok sa nám tak páčil, že sme ho použili na Facebookovej stránke. Nikdy by som nepovedal, že obletí svet. Popravde sa na tom ozaj dobre bavím," povedal Martin Poliačik pre Omédiách.com.

Saskári sa s fotkou dostali do spoločnosti svetových politikov. V rebríčku je napríklad fotka pózujúceho severokórejského vodcu Kim Čong-una, v momente, ako sa v kabáte "vyšplhal" na najvyššiu horu krajiny alebo fotografia amerického prezidenta Baracka Obamu, kde nie je jasné, koľko rúk má jeho manželka.