Slovak Telekom opäť získal ocenenie Best in Test za najlepšiu mobilnú sieť na Slovensku

Slovak Telekom opäť získal ocenenie Best in Test za najlepšiu mobilnú sieť na Slovensku

Slovak Telekom je jediným slovenským operátorom, ktorý už druhýkrát po sebe v tomto roku získal ocenenie Best in Test od P3 Communications. Táto nezávislá konzultačná spoločnosť realizuje certifikované merania mobilných sietí v Európe.

Slovak Telekom obhájil víťazstvo v júnovom teste

Podľa nezávislých meraní P3 Communications dosiahol Slovak Telekom najlepšie výsledky v celkovom teste, získal najviac bodov a certifikát Best in Test. Slovak Telekom získal v teste až 769 bodov, ostatní operátori mali spolu 710, resp. 596 bodov.

Podľa meraní P3 má Slovak Telekom najvyššie hodnotenie hlasových služieb vo všetkých častiach Slovenska: vo veľkých, malých mestách i hlavných trasách ciest. Pod tento výsledok sa podpísala sčasti implementácia HD Voice na jar tohto roka.

Výsledky v meraniach dátových služieb boli vyrovnanejšie popri celkovom víťazstve v hlasových služieb. Podľa meraní P3 má Slovak Telekom najlepšie dátové služby mobilnej siete vo veľkých mestách.

Metodika testu

Júnový test na Slovensku zahŕňal väčšie i menšie mestá, aj vybrané hlavné trasy ciest. Detailný test zahrnul merania a vyhodnotil viaceré parametre ako napríklad sťahovanie a odosielanie súborov, čas načítania internetových stránok, prácu a načítanie videí na YouTube v SD i HD kvalite a iné.

Testy P3 Communications boli realizované v 2G, 3G a 4G/LTE sieťach operátorov počas júna 2015.

Certifikát a ďalšie detaily na webe P3 Communications

Podobne ako pri víťazstve v teste vo februári, Slovak Telekom aj tentokrát ponúka médiám i verejnosti link k certifikátu na webovej stránke P3, kde možno nájsť certifikát Best in Test a ďalšie detaily i výsledky z testu a meraní.