Tyčinky Mars, Snickers a ďalšie sťahujú z predajní. Kvôli plastu

Tyčinky Mars, Snickers a ďalšie sťahujú z predajní. Kvôli plastu Foto: mars.com

Americký výrobca čokoládových výrobkov sa rozhodol stiahnuť niektoré výrobky po sťažnostiach zákazníkov.

Výrobky sa sťahujú okrem iného z trhov v Nemecku, Francúzsku, Belgicku, Británii, Taliansku, Holandsku a Španielsku, napísal s odvolaním na vyhlásenie skupiny na webe francúzsky ekonomický denník Les Echos.

Stiahnutie z nemeckého trhu sa týka tyčiniek Mars, Snickers a Milky Way Minis a krabíc so sladkosťami Celebrations s dátumom minimálnej trvanlivosti medzi 19. júnom a 8. januárom 2017. "Chceme zabrániť tomu, aby zákazníci zjedli niektorý z problémových produktov, ktoré si kúpili," zdôvodnila firma široké časové rozpätie cukroviniek, ktoré označila za potenciálne nebezpečné.

Nemecká zákazníčka sa sťažovala, že v tyčinke našla kúsok plast. Firma je preto oaptrná, chce zabrániť prípadným komplikáciám ak je plast v ďalších výrobkoch.

Spoločnosť Mars Chocolate in Deutschland, ktorá je dcérskou firmou americkej Mars Inc. a zaisťuje tovar pre nemecký trh, neoznámila, akého veľkého množstva cukroviniek sa stiahnutie týka. Na svojich internetových stránkach ale uvádza, že jej závod vo Viersene v Severnom Porýní-Vestfálsku denne vyrobí zhruba desať miliónov kusov sladkostí.