Bývalý šéf spravodajstva Markízy je šéfom komunikácie ministerstva

Bývalý šéf spravodajstva Markízy je šéfom komunikácie ministerstva Foto: Linkedin


Na ministerstvách pokračujú zmeny na tlačových oddeleniach.

 

 

Novým ministrom zdravotníctva je Tomáš Drucker, doterajší šéf Slovenskej pošty. Zo Slovenskej pošty s ním na ministerstvo prichádza nová hovorkyňa ministerstva Stanislava Pondelová, ktorá bola hovorkyňou Slovenskej pošty a predtým redaktorkou Nového Času.

Zo Slovenskej pošty prišiel aj Tomáš Kuča. Na pošte šéfoval komunikačnému oddeleniu a na ministerstve je novým šéfom tlačového oddelenia po Zuzane Čižmárikovej. Tá je od 5. apríla novou riaditeľkou odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

Odporúčame aj: Bývalý novinár a zakladateľ Vrtieť psom ide šéfovať na ministerstvo

Tomáš Kuča začínal ako novinár v Hospodárskych novinách a v denníku SME, neskôr bol redaktorom televízie Markíza. V rokoch 2008-09 bol šéfredaktorom spravodajstva a športu v TV Markíza. S bývalým novinárom Pavlom Pavlíkom založil PR agentúru.
Pre ministerstvo zdravotníctva už v minulosti pracoval. Jeho firma Fair Play Media v rokoch 2011 až 2012 robila poradenstvo pre ministra za KDH Ivana Uhliarika.

Zmeny sú aj na ďalších ministerstvách. Na ministerstvo spravodlivosti sa vrátil Peter Bubla. Tlačovému oddeleniu na rezorte dopravy šéfuje bývalý novinár Michal Hlaváč z Vrtieť psom.