Obchodný dom zriadil oddelenie pre znudených partnerov, tzv. pánske jasle

Obchodný dom zriadil oddelenie pre znudených partnerov, tzv. pánske jasle Foto: Harvey Nichols

Čo robiť s manželom, ktorého nudí nakupovanie? Lov toho správneho kusu oblečenia si ako je známe žiada presnosť a koncentráciu, a nie hundrajúceho a zívajúceho manžela.

 

 

Luxusný obchodný dom Harvey Nichols v londýnskej štvrti Knightsbridge preto svoj rozsiahly suterén premenil na "pánske jasle", kde drahé polovičky nakupujúcich dám nájdu rozptýlenie v bare, u holiča alebo pri hraní počítačových hier, napísal britský denník The Daily Telegraph.

"Nakupovanie oblečenia s manželom bolo vždy o nervy, takže okrem päťminútového vpádu do Gapu sme spoločne do nejakého obchodu nevkročili pätnásť rokov," uviedla Anna Maxtedová, ktorá do obchodného domu dorazila so svojím manželom Philom Robinsonom.

Nový koncept nakupovania v Harvey Nichols si pochvaľuje. Páni už podľa nej nemusia po príchode do obchodného domu utekať pred ženami rozprašujúcimi parfumy, ale namiesto toho zamieria bočným vchodom rovno do suterénu. Tam už na nich čaká veľký moderný priestor.

Muži tu môžu tiež nakupovať. Prieskumy ukázali, že páni si na rozdiel od žien neradi prezerajú tovar v obchodoch - chcú vziať len vec, pre ktorú prišli, a rýchlo odísť. V Harvey Nichols preto nie sú obvyklé jednotlivé oddelenia podľa značiek, ale napríklad všetky biele tričká alebo všetky kožené bundy pohromade. "Je to oáza pokoja a racionality," tvrdí Robinson.