Bar blokuje signál pre telefóny, aby sa ľudia viac bavili

Bar blokuje signál pre telefóny, aby sa ľudia viac bavili Foto: The Gin Tub

Majiteľ baru v grófstve Sussex sa rozhodol blokovať signál mobilných telefónov, aby podporil komunikáciu návštevníkov medzi sebou.

 

 

Na steny svojho baru nechal Steve Tyler umiestniť striebornú fóliu a na strop medené drôtené pletivo. Vytvoril tak okolo svojho baru Gin Tub akúsi Faradayovu klietku, píše na svojich stránkach BBC.

Tyler uvádza, že už ho unavovali ľudia, ktorí prišli do baru a nebavili sa spolu, ani s nikým iným. "Videl som, že sa to postupne zhoršuje. Rozhodol som sa, že to chcem zastaviť," povedal Tyler BBC. A na to, aby prinútil ľudí komunikovať medzi sebou, si nevybral bežnú rušičku signálu, ale zvolil neobvyklý postup za pomoci medeného pletiva na princípe Faradaovej klietky.

Foto: The Gin Tub

Pre závislých na telefonovaní plánuje Tyler zriadiť vonku miesto pre telefonovanie, podobne ako majú svoje miesto vyhradené fajčiari. A pre prípad núdzového volania má bar zriadenú pevnú telefónnu linku, dodáva.

Odozva zákazníkov bola podľa Tylera ohromujúca. A zatiaľ mal len jednu sťažnosť, a to od zákazníčky, ktorej sa nepáčilo, že má signál. "Presunuli sme ju k inému stolu," dodáva.