Lengyel a zakladateľ Vrtieť psom ohlásili spoluprácu

Lengyel a zakladateľ Vrtieť psom ohlásili spoluprácu Foto: Úrad vlády

Člen mediálneho tímu Roberta Fica ohlásil politické poradenstvo aj pre iných.

 

 

„V roku 2017 budeme fungovať v tejto zostave: Martin Lengyel a Michal Hlaváč," píše sa na stránke volebnekampane.sk, kde donedávna ponúka Lengyel služby spojené s volebnými kampaňami spolu s Martinom Urmaničom. S Urmaničom nekončí. „Určite budeme robiť niečo s Michalom Hlaváčom, určite budeme robiť niečo s Martinom Urmaničom," povedal pre Omédiách.com Lengyel.

„Sme firma, ktorá sa profesionálne zaoberá stratégiou a taktikou volebných kampaní. Máme viac ako 20 ročné skúsenosti so slovenskou politickou scénou a volebnými kampaňami," píše sa na stránke.

Michal Hlaváč, spoluzakladateľ blogu a neskôr spoločnosti Vrtieť psom je od minulého roka v mediálnom tíme predsedu vlády Roberta Fica.
Toto je jeho ďalšia aktivita mimo Úradu vlády. „Je to taká deklarácia, že pri tohtoročných spoločných projektoch, ktoré sa týkajú kampaní či poradenstva, budeme postupovať spoločne," povedal Hlaváč. Komu poskytuje či bude poskytovať služby okrem Úradu vlády odmietol povedať.

Ponuku pracovať pre Fica dostal minulý rok aj Lengyel. V rozhovore pre Denník N povedal, že ponuku odmietol. „Lebo idem zakladať médium, ktoré by som chcel spustiť niekedy v apríli alebo v máji, bude to zasahovať do politiky, chcem tam mať veľkú mieru politických informácií. Nebolo by vhodné, aby som bol súčasťou akéhokoľvek tímu a mal takýto konflikt záujmov," povedal v decembri Lengyel. Od vtedy sa nič nezmenilo. Na Úrade vlády sa však objavuje okrem Hlaváča v poslednom období aj Lengyel. "Chodím tam za Michalom, dávali sme to dohromady, keďže nemôže on chodiť za mnou, ja musím chodiť tam," vysvetlil svoju prítomnosť na Úrade vlády Lengyel.

Druhý z dvojice známej z Vrtieť psom Radovan Choleva pracuje v Slovenskej pošte.

Vrtieť psom nateraz nevykonáva žiadnu činnosť, povedal pre Omédiách.com Hlaváč.

Michal Hlaváč bol v minulosti novinárom v TASR, šéfredaktorom aktuálne.sk a do roku 2013 zástupcom šéfredaktora týždenníka Plus 7 dní. V tom čase (od roku 2012) bol aj spoluautorom blogu Vrtieť psom. Od roku 2013 pôsobí ako poradca a stratég vo volebných kampaniach, napríklad pre Richarda Sulíka, Andreja Kisku, Janu VaĽovú či Radoslava Procházku. Po parlamentných voľbách pôsobil pol roka ako komunikačný poradca ministra dopravy.

Martin Lengyel bol hovorcom predsedu vlády Mikuláša Dzurindu, založil a viedol TA3. Neskôr bol spoluzakladateľom časopisu .týždeň a riaditeľom rádia Jemné Melódie, založil aj rádio Rocková republika. Radil bývalému ukrajinskému prezidentovi Viktorovi Juščenkovi ale napríklad aj Richardovi Rašimu zo Smeru.