Správny šampón pre všetky typy vlasov

Správny šampón pre všetky typy vlasov Foto: Makeup.sk

Použitie šampónu vhodného pre váš typ vlasov vám pomôže získať zdravé a hodvábne vlasy namiesto neposlušných a neživých. Výber najlepšieho šampónu nie je vôbec ľahký, vzhľadom na obrovské množstvo produktov starostlivosti. Šampóny a iná kozmetika na vlasy by mala brať do úvahy individuálne rozdiely v štruktúre vlasov.

Ako si vybrať najlepší šampón pre seba? Dôležité kritériá

Najdôležitejšie kritériá sú zložky a ich koncentrácia. Šampón by mal obsahovať prísady vhodné pre váš typ vlasov. Ak poznáte váš typ vlasov a ich potreby, výber je jednoduchý!

Zloženie:

Šampón zvyčajne obsahuje 10 až 30 rôznych prísad, ale existujú formulácie obsahujúce iba 4 prísady. Zložky možno rozdeliť do nasledujúcich skupín:
- čistiace zložky
- prísady, ktoré dodávajú produktu stabilitu a pohodlie pri používaní
- špeciálne zložky, zamerané na vyriešenie špecifického problému, napríklad odstránenie lupín či nadmerného mazu.

Šampón pre suché a poškodené vlasy

Suché a poškodené vlasy sa spravidla podobajú slame a majú rozštiepené konce. Šampón pre suché a poškodené vlasy: dodatočná hydratácia účinne pomáha poškodeným vlasom. Šampón s rôznymi olejmi alebo bambuckým maslom je ideálny pre tento typ vlasov.

Foto: Makeup.sk
Šampón pre mastné vlasy

Spravidla sa mastné vlasy špinia takmer hneď po umytí. Šampón pre mastné vlasy by mal obsahovať prísady, ktoré obnovujú normálnu tvorbu mazu. Napríklad aloe vera alebo výťažky z bylín.

Šampón na šedivé vlasy

Šedivé vlasy sú spravidla tenké a citlivé, jasné svetlo dodáva vlasom žltý odtieň. Aby ste vlasom vrátili bývalý lesk, použite šampón pre šedivé vlasy. Pretože obsahuje modré a fialové pigmenty a neutralizuje nežiaduci žltý odtieň.

Šampón pre citlivú pokožku hlavy

Ženy s citlivou pokožkou hlavy spravidla trpia svrbením, pálením a začervenaním. To sú príznaky podráždenia pokožky. Správny šampón pre citlivú pokožku hlavy obsahuje mierne tenzidy, ktoré zabraňujú ďalšiemu podráždeniu pokožky. Prípravky ako panthenol (provitamín B5), bisabolol a aloe vera upokojujú pokožku hlavy.

Foto: Makeup.sk

Šampón proti vypadávaniu vlasov

Správna starostlivosť môže znížiť alebo zastaviť vypadávanie vlasov. Šampón proti vypadávaniu vlasov obsahuje zložky, ktoré stimulujú a zlepšujú štruktúru vlasov, napríklad kofeín a bielkoviny (napríklad keratín).

Šampón pre tenké vlasy

Tenkým vlasom spravidla chýba objem, sú mäkké. Blond vlasy sú takmer vždy tenké. Šampón pre tenké vlasy: prostriedok na zvýšenie objemu obsahuje zložky, ktoré zlepšujú štruktúru, napríklad proteíny a polyméry. Tieto prísady obnovujú vlasy a posilňujú ich. Morský kolagén a rastlinné extrakty im dodávajú plnosť.

Najnovšie