Lidl prichádza s novou vlastnou značkou Slovenskô (VIDEO)

Lidl prichádza s novou vlastnou značkou Slovenskô (VIDEO) Foto: Lidl

Diskontný reťazec Lidl dnes oznámil uvedenie vlastnej značky na trh s názvom Slovenskô, ktorú majú tvoriť výrobky výhradne od dodávateľov zo Slovenska. Uvedenie značky sprevádza aj nová kampaň.

Nový rad výrobkov Slovenskô tvoria slovenské výrobky - od zeleniny, mäsových výrobkov, mliečnych výrobkov až po pekárenské produkty. Mnohé sú spojené s rôznymi regiónmi či históriou Slovenska ako napríklad Spišské párky, Gazdovská parenica, šúľance a iné.

„Aj v aktuálnej neľahkej situácii je snahou spoločnosti Lidl neprestajne zvyšovať podiel produktov od slovenských dodávateľov. Svedčí o tom fakt, že cieľ, ktorý sa týka zvýšenia nákupnej hodnoty výrobkov od lokálnych dodávateľov o 20 % do konca obchodného roka 2020, sa v roku 2019 podarilo naplniť, dokonca prekonať o ďalších 10 %,“ informuje spoločnosť v tlačovej správe. Do roku 2025 by Lidl chcel zvýšiť hodnotu výrobkov nakúpených od slovenských dodávateľov o 30%. Za lokálne produkty považuje Lidl tie, ktoré boli vyrobené firmami so sídlom na území Slovenskej republiky. Dodávateľov diskont hľadal prostredníctvom špeciálnej výzvy „Slovenskí dodávatelia, dajte o sebe vedieť,“ uviedla spoločnosť v tlačovej správe.

Uvedenie značky Slovenskô sprevádza nová reklamná kampaň:

"Privátna značka Slovensko" je jedným z ďalších projektov na podporu slovenského potravinárstva a poľnohospodárstva. Bude unikátna práve tým, že bude mieriť na to najtypickejšie slovenské, pochádzajúce z rôznych regiónov, rôznych kútov Slovenska, od Spiša, cez Gemer až po Západné Slovensko a zákazník v predajni bude vidieť regionálne špeciality,“ povedal generálny riaditeľ pre Lidl Slovensko Matúš Gála.

Jedným z dodávateľov novej privátnej značky je Tatranská mliekareň. „Spoločnosť Lidl patrí medzi našich TOP 5 odberateľov, určite nám spolupráca s Lidl priniesla možnosti rozšírenia objemu produkcie a taktiež sa nám v priebehu dlhoročnej spolupráce otvorili aj iné trhy v rámci Európy – vďaka privátnym značkám. Vždy sa snažíme nájsť kompromis, ktorý následne aplikujeme do spolupráce,“ povedal Ján Husák, obchodný riaditeľ Tatranskej mliekárne.

Ďalším dodávateľom je napríklad družstvo Zeleninárska, ktoré združuje 13 pestovateľov.

K aktuálnym produktom značky Slovenskô, ktoré sa objavia v týchto dňoch na pultoch, majú pribudnúť časom ďalšie. „Dlhodobým cieľom pri tejto privátnej značke je zapojiť aj ďalších dodávateľov a ich produkty. Okrem výrobkov typických pre slovenské regióny, ktoré dostali vlastnú vizualitu, spoznajú zákazníci v Lidli produkty od domácich dodávateľov podľa loga Slovenskô. To bude umiestnené na ďalších desiatkach produktov vyrobených na Slovensku, napríklad na minerálnej vode či tofu,“ avizuje spoločnosť.

Najnovšie