Oddnes obchody skracujú otváracie hodiny, vyhradené hodiny budú nielen pre dôchodcov

Oddnes obchody skracujú otváracie hodiny, vyhradené hodiny budú nielen pre dôchodcov Ilustr. foto: Billa

V súvislosti s novými pandemickými opatreniami sa menia pravidlá aj pre obchodné prevádzky.

Od stredy 3. marca začínajú platiť prísnejšie podmienky pre vychádzanie od 20:00. V tejto súvislosti obchodné reťazce, ktoré mali svoje prevádzky otvorené aj v neskorých večerných alebo nočných hodinách, upravujú otváracie hodiny.

„Milí zákazníci, od stredy 3.3. upravujeme otváraciu dobu našich vybraných predajní. Naďalej si v nich budete môcť pohodlne nakúpiť do 20:00. Tešíme sa na vašu návštevu,“ napísala Billa.
„Milí zákazníci, vychádzajúc z aktuálnych opatrení sme od dnes, 03.03. 2021, upravili otváracie hodiny všetkých našich predajní, ktoré budú otvorené do 20:00, upozornil svojich zákazníkov obchodný reťazec Lidl.
Rovnako skracuje otváracie hodiny aj Tesco.

S platnosťou od 3.3.2021 upravujeme otváracie hodiny vo všetkých predajniach. Hodiny pre seniorov počas pracovných dní zostávajú nezmenené. Otváracie hodiny predajne Bratislava Avion: budú Po – Ne od 8.00 do 19.00,“ napísal na facebooku Kaufland.

Sieť COOP Jednota oddnes skrátila čas predaja do 20.00 h. Otváracie hodiny skrátila v 21 predajniach, na regionálnej úrovni niektoré obchody zatvorí už o 19.00 h.

Upravené otváracie hodiny sa týkajú supermarketov a Tempo supermarketov v okresoch Žilina, Trenčín, Nové Zámky, Levice, Zlaté Moravce, Nitra, Spišská Nová Ves, Liptovský Mikuláš, Senec, Šaľa, Galanta, Kysucké Nové Mesto a Čadca.

Na regionálnej úrovni niektoré spotrebné družstvá skracujú otváracie hodiny vo svojich predajniach do 19.00 h., napríklad COOP Jednota Krupina upravila z 20.00 na 19.00 h. otváracie hodiny vo svojich siedmich prevádzkach.

Povinné respirátory FFP2

V obchodoch a mestskej hromadnej doprave bude od 8. marca povinné nosenie respirátora FFP2.
Vo všetkých interiéroch okrem domácnosti bude respirátor povinný od 15. marca.

Vo vyhradených hodinách pre dôchodcov budú môcť nakupovať aj zdravotne postihnuté osoby a ich sprievod na základe preukazu ZŤP a preukazu asistenta.

Pozitívni si už nebudú môcť ísť nakúpiť

Od 8. marca sa ruší výnimka, ktorá povoľuje pozitívnym na covid-19 vychádzať z domu na akýkoľvek účel vrátane vstupu do predajní okrem odôvodnenej návštevy lekára a lekárne.

Najnovšie