Slovenská BILLA má nového generálneho riaditeľa

Slovenská BILLA má nového generálneho riaditeľa Foto: BILLA

Spoločnosť BILLA na Slovensku má od 1. apríla 2021 nového generálneho riaditeľa. Stal sa ním Arnd Riehl, ktorý mal doteraz z pozície Chief Operating Officer (COO) zodpovednosť za logistiku a technické oddelenie spoločnosti.

Arnd Riehl nahradil Dariusza Batora, ktorý tento post zastával od roku 2014. Dariusz Bator z koncernu REWE Group neodchádza, onedlho sa ujme vedenia spoločnosti BILLA v Českej republike.

Arnd Riehl pôsobil ako COO v BILLA na Slovensku od 1. októbra 2020. „Prebrať riadenie BILLA na Slovensku po generálnom riaditeľovi, akým bol Dariusz Bator, je pre mňa veľkou cťou. Verím, že cenné skúsenosti, ktoré som získal na poste COO BILLA, ako aj spoluprácou s pánom Batorom, zužitkujem vo svojej novej pozícii čo najlepšie. Veľmi ma teší, že hoci už rok žijeme v pandémii, aká v novodobej histórii nemá obdobu, BILLA svojím zákazníkom dokáže neustále poskytovať prvotriedne služby. Našou najväčšou prioritou zostáva aj naďalej spokojný zákazník, ktorý si dokáže vybrať u nás tovar za super ceny a pri výbere mu vždy ochotne poradí kvalifikovaný zamestnanec. Ako nový generálny riaditeľ budem robiť všetko pre to, aby sa k nám zákazníci radi vracali,“ povedal Riehl.

V koncerne REWE Group, do ktorého BILLA patrí, pôsobí A. Riehl od roku 2016, keď nastúpil na post obchodného riaditeľa PENNY v Nemecku. V tejto pozícii zodpovedal za internetový obchod PENNY a tiež za celé národné oddelenie predaja.

V minulosti A. Riehl pracoval na rôznych pozíciách v spoločnosti Metro Cash & Carry v Nemecku a Číne. Pôsobil tam ako vedúci obchodu v rôznych pobočkách, vedúci centrálneho riadenia predaja, ale aj ako obchodný riaditeľ pre oblasť predaja. Od roku 2013 bol generálnym riaditeľom spoločnosti METRO Group Advertising GmbH.

Spoločnosť BILLA, s.r.o. je súčasťou REWE International AG, na Slovensku pôsobí od roku 1993. V súčasnosti prevádzkuje 156 predajní a zamestnáva viac ako 4 500 pracovníkov.

Najnovšie