Vo vedení BILLA Slovensko je viacero zmien

Vo vedení BILLA Slovensko je viacero zmien Ilustr. foto: BILLA

Spoločnosť BILLA má od 1. marca 2022 novú prevádzkovú riaditeľku. Albena Georgieva sa z rovnakej pozície v Bulharsku vracia do top manažmentu na Slovensko, kde pôsobila aj v rokoch 2015 až do konca roku 2018. Zodpovedná bude za oddelenie nákupu, spacemanagement, marketing, a logistiku. O zmene informuje spoločnosť v tlačovej správe.

„Vrátiť sa po toľkých rokoch do slovenského tímu je pre mňa cťou a zároveň výzvou. Aj napriek tomu, že fungovanie spoločnosti a pozícia pre mňa nie sú nové, trh a nákupné správanie sa na Slovensku za ten čas zmenili. Navyše, žijeme vo veľmi nestálej dobe, preto bude mojim hlavným cieľom, aby sa naši zákazníci na nás mohli spoľahnúť a vedeli, že u nás vždy nakúpia kvalitné potraviny za priaznivé ceny. A nielen to. Chceme zákazníkov inšpirovať a zároveň byť pre nich partnerom, či už sa rozhodnú naplniť potreby svojich rodín alebo zmeniť svoju životosprávu k lepšiemu. Spokojný zákazník, ktorému vie vždy poradiť kvalifikovaný a milý zamestnanec, je aj naďalej našou najvyššou prioritou,” povedala Albena Georgieva.

Albena Georgieva začala svoju kariéru v spoločnosti BILLA Bulharsko v roku 2009 ako vedúca zákazníckeho oddelenia. Po niekoľkých pozíciách v nákupnom oddelení bola v roku 2014 vymenovaná za riaditeľku nákupu. V roku 2015 sa presunula do spoločnosti BILLA na Slovensku ako prevádzková riaditeľka a o štyri roky neskôr sa vrátila do Bulharska v rovnakej funkcii, aby podporila miestny tím. Je držiteľkou certifikácie v oblasti category managementu od medzinárodnej inštitúcie GS1. V minulosti pracovala pre Metro Cash and Carry Bulharsko.

Spoločnosť opúšťa na vlastnú žiadosť COO zodpovedný za predaj Darius Malakauskas, ktorému vedenie spoločnosti ďakuje za jeho angažovanosť v spoločnosti BILLA Slovensko. Riadenie predaja po ňom preberá generálny riaditeľ spoločnosti Arnd Riehl, ktorý okrem toho zodpovedá za stratégiu a biznis development, riadenie kvality, udržateľnosť, komunikáciu a ľudské zdroje.

Oddelenie expanzie bude po zmenách vo firme okrem doterajších agend viesť finančný riaditeľ Tomáš Staňo.

Najnovšie