Martinus zmenil v názvoch kníh slovo "vojna" na "špeciálnu operáciu" (FOTO)

Martinus zmenil v názvoch kníh slovo "vojna" na "špeciálnu operáciu" (FOTO)

Vojna a mier sa zmenila na Špeciálna operácia a mier, Vojna nemá ženskú tvár na Špeciálna operácia nemá ženskú tvár, či Tichá vojna na Tichá špeciálna operácia. Na webe Martinusu sa takto zmenili názvy kníh, ktoré majú v názve slovo vojna.

Najväčšie online kníhkupectvo neprebralo aktuálnu filozofiu proruskej propagandy, len prostredníctvom prepísania názvov známych kníh poukázal na absurdnosť, ako sa prekrúca realita na prurských weboch a sociálnych sieťach, ale aj ako to aktuálne funguje v Rusku, kde bol prijatý zákon, ktorým je zakázané v súvislosti s Ukrajinou hovoriť o vojne. Môže sa použiť len pomenovanie špeciálna operácia a novinárom a aj bežným ľuďom za slovo vojna hrozí až 15 rokov vo väzenia.


Odporúčame aj: Až 15 rokov väzenia hrozí tým, ktorí v Rusku o armáde a udalostiach na Ukrajine informujú a hovoria inak, ako nariadil Kremeľ

Pre tých, ktorí gesto kníhkupectva nepochopili, Martinus napísal na facebooku vysvetlenie: „Na Martinuse sme na 24 hodín v názvoch kníh “vojnu” zamenili za “špeciálnu operáciu”, aby sme poukázali na absurdnosť toho, ako sa dnes prekrúcajú slová, dávajú im iné významy, relativizujú veci, ospravedlňujú sa zverstvá. Ako ľahko sa dá prepisovať realita a skrývať aj niečo také odporné ako vojna pred miliónmi ľudí. Mrzí nás, ak sme sa niekoho dotkli alebo ak bolo možné vysvetliť si to inak, než sme zamýšľali. Knižky budú už zajtra opäť v poriadku, kiežby mal k tomu bližšie aj svet,“ napísal Martinus na sociálnej sieti pred niekoľkými hodinami. Aktuálne majú knihy už pôvodné názvy.

Najnovšie