Lidl nebude zobrazovať v reklame deti so sladkosťami, až na výnimky

Lidl nebude zobrazovať v reklame deti so sladkosťami, až na výnimky Ilustr. foto: Facebook Lidl Slovensko

Obchodný reťazec Lidl sa rozhodol zmeniť marketinovú komunikáciu výrobkov ohľadom detí. V letákoch či reklame sa nebudú objavovať deti so sladkosťami a napríklad kreslenými motívmi, ktoré ich lákajú. Zároveň chce viac propagovať zdravú stravu pre deti a mládež.

 Obezita predstavuje jeden z najväčších civilizačných problémov. Podľa aktuálnych odhadov sa celosvetovo týka asi 900 miliónov dospelých a 300 miliónov detí. Nadváhou alebo obezitou trpí šesť až sedem z desiatich Slovákov, čo nás radí medzi krajiny s najvyššou mierou obezity v Európe.

„Na Slovensku máme 161 predajní a denne v nich oslovujeme státisíce zákazníkov. Máme významný vplyv na ich stravovacie návyky. Záleží nám na zdraví zákazníkov – súčasných i budúcich. Uvedomujeme si našu zodpovednosť a prijímame preto konkrétne záväzky. Zameriavame sa na hlavne na naše privátne značky, ktoré tvoria až 80% nášho sortimentu a zároveň máme priamy dosah na ich zloženie, kvalitu a balenie,” povedal Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika zodpovedný za oblasť nákupu a marketingu.

V praxi to znamená, že v letákoch, inzerátoch, televíznej reklame a všetkých ďalších propagačných materiáloch nebude Lidl využívať imidžové fotografie či vizuály, ktoré by podporovali nezdravé výrobky. V komunikácii diskontu sa tak viac nebudú objavovať deti napr. s čokoládou, lízankou, zmrzlinou alebo sladenými nápojmi. Výnimkou sú akciové ponuky počas Vianoc, Veľkej noci a Halloweenu. "Do konca roku 2025 zmiznú z obalov všetkých privátných značiek Lidla motívy, ktoré lákajú deti, ako napríklad kreslené postavy či zvieratá. Súčasťou produktov či ich balení nebudú viac ani hračky, nálepky či zberateľské kartičky. Zmenia sa aj názvy výrobkov tak, aby neobsahovali priamu referenciu na detského zákazníka či ho inak lákali bez konkrétneho logického napojenia na produkt," vysvetľuje obchodný reťazec v tlačovej spáre.

 

Najnovšie