Web na porovnávanie cien potravín je absurdný nápad a vyhodené peniaze, hovorí SaS

Web na porovnávanie cien potravín je absurdný nápad a vyhodené peniaze, hovorí SaS ilustr. foto: UVZ

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) kritizuje novelu zákona o cenách, ktorú do medzirezortného pripomienkového konania predložilo ministerstvo financií. Zriadiť web na porovnanie cien potravín je podľa strany nehospodárne a neefektívne.

„Vláda sa chystá minúť státisíce eur na niečo, čo urobí vaša babka, dedko alebo mama zadarmo. Zdá sa, že vláda Fica už nechce znižovať ceny potravín, tak ako to sľubovali pred voľbami. Miesto toho plánuje vytvoriť web na porovnanie cien. Toto je vskutku absurdné. Kde sú predvolebné sľuby Roberta Fica, Petra Pellegriniho či Andreja Danka? Títo páni by sa mali verejne priznať, že oklamali ľudí vo voľbách. Miesto reálneho zníženia cien potravín, ako sľubovali, prichádzajú s nápadom zriadiť web, ktorý nás všetkých vyjde státisíce eur. Slováci tak budú mať ešte drahšie potraviny len pre to, aby vláda dala peniaze nejakej spriatelenej IT firme na absolútne zbytočný web,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

Podľa strany SaS prinesie takéto porovnávanie cien len zbytočnú byrokraciu, úradníkov a ďalšie náklady. "Takmer 200- tisíc eur bude stáť vytvorenie webového sídla porovnávača cien potravín a ďalšie desiatky tisíc eur zaplatíme za jeho správu. Toto je absurdné, pričom to nijako nevyrieši ceny potravín. Naopak, pomôže to akurát tak silným zahraničným reťazcom, malých predajcov to zadusí. Vláda týmto krokom pomáha monopolizácií potravinového sektora. Na to, aby zlacneli potraviny nepotrebujeme nejaký web, potrebujeme férové podnikateľské prostredie, vymožiteľnosť práva a konkurenciu,“ uzavrel poslanec NR SR Alojz Hlina.

Najnovšie