Špeciálna kapela Rádia Expres Škampi na Žaru má nový klip Chlap z kríža

Špeciálna kapela Rádia Expres Škampi na Žaru má nový klip Chlap z kríža Foto: Expres

Kapela prespievala hit z filmu Fontána pre Zuzanu 2.


Špeciálna hudobná skupina Rádia Expres Škampi na Žaru naspievala novú pieseň, ktorú už vysiela v svojom rádiu.
Skupinu tvoria ľudia z Rádia Expres, ktorí súčasne pôsobia v profesionálnych slovenských kapelách – Korben Dallas, Hex či Polemic.

Ich najnovšia pesnička, Chlap z kríža, je zo soundtracku k filmu Fontána pre Zuzanu 2, ktorú pôvodne naspievala Szidi Tobias, hudbu zložil Pavol Habera a otextoval ju Boris Filan.

„Táto pieseň je fascinujúca. Napriek tomu, že sa nikdy masívne nehrávala, ľudia ju poznajú a majú radi. Bola to výzva pre našu rádiovú kapelu a verím, že jej vdýchneme nový život. Táto pieseň si ju určite zaslúži," tvrdí bubeník Ozo Guttler.

K piesni má rádio špeciálny klip natočený vo verzii 360 stupňového videa. „Po nasadení VR okuliarov sa divák ocitne v priestore medzi muzikantami a priamo sa tak stane súčasťou jeho deja," hovorí Guttler. Ak pozeráte video cez YouTube aplikáciu na smartfóne, pohybujete sa v priestore cez šípky na videu.
Škampi na Žaru vznikla v roku 2014 a naspievala viacero piesní. Ich posledná pieseň, letná verzia hitu od Modusu Veľký sen mora, sa stala jednou z najobľúbenejších skladieb v Rádiu Expres a na Youtube má vyše pol milióna videní.

Obsadenie kapely Škampi na žaru:
Michaela Mäsiarová – spev
Michaela Škorupová – spev, husle
Ďuďo (HEX) – spev, gitara, klávesy
Mirko Baričič (POLEMIC) – basa
Ozo Guttler (KORBEN DALLAS) – bicie

Produkcia klipu:
Réžia: Roland Wranik a Róbert Revák
Produkcia: Lýdia Vilková
Technológia: Custom 360 kamerový rig
VFX: Radoslav Zákutný
Agentúra: PS:Digital