Martin Lengyel zakladá nové médium

Martin Lengyel zakladá nové médium Foto: Facebook M.L.

Bývalý novinár, hovorca, zakladateľ viacerých médií aj politický konzultant Martin Lengyel dostal minulý rok ponuku, aby sa stal členom Komunikačného tímu Erika Tomáša na Úrade vlády.

 

 

„Stretli sme sa. Stále platí, že nie je zamestnancom Úradu vlády, ani členom tímu, ale je pravda, že spolu diskutujeme," povedal na konci minulého roka pre aktualne.sk Erik Tomáš.

Lengyel sa rozhodol, že do tímu nepôjde. „Lebo idem zakladať médium, ktoré by som chcel spustiť niekedy v apríli alebo máji, bude to zasahovať do politiky, chcem tam mať veľkú mieru politických informácií. Nebolo by vhodné, aby som bol súčasťou akéhokoľvek tímu a mal takýto konflikt záujmov," povedal v rozhovore pre Denník N Lengyel, ktorý v minulosti založil televíziu TA3, spoluzakladal .týždeň, neskôr rádio Jemné Melódie a naposledy rádio Rocková republika, ktoré v súčasnosti vlastní.

Na podrobnosti, aké médium to má byť, bol skúpy. "Už som založil štyri médiá a trh je citlivý. Ak to poviete štyri mesiace dopredu, tak sa konkurencia pripraví. Bude to zaujímavé," dodal.

Odporúčame aj: Lengyel chce ísť s rockom do celej republiky

Skôr ako človek z médií posledné roky pôsobí ako politický konzultant. V minulosti pracoval pre Mikuláša Dzurindu, SDK ale aj pre Viktora Juščenka. Radil v regionálnych kampaniach pre mnohých kandidátov, aj zo Smeru, napríklad Richarda Rašiho. V prezidentskej kampani pracoval pre Milana Kňažka.

V roku 2001 založil televíziu TA3. Čo si myslí dnes o tejto televízii? „Je to dnes jediné médium, kde môžete v najmenej cenzurovanej podobe vidieť nejaký názor. Vidíte tam väčšinu tlačových konferencií naživo, aj také, čo vás nezaujímajú, aj také, čo sú veľmi zaujímavé a ak máte mozog a chuť premýšľať, tak si urobíte svoj názor. Keď sme zakladali TA3, volalo sa to Realita bez komentára, pamätáte? Tak ak si chcete pozrieť realitu bez komentára, pozriete si TA3," povedal pre N Lengyel.