17. novembra odštartuje nové rádio, je za ním bývalý šéf Rádia_FM

17. novembra odštartuje nové rádio, je za ním bývalý šéf Rádia_FM Foto: Trnavské Rádio

Na výročie Nežnej revolúcie, 17. novembra na poludnie spustí svoje živé vysielanie Trnavské Rádio.

 Rádio vysiela na frekvencii 103,9 MHz, naladiť ho bude môcť každý v Trnave a okolí na svojom rádioprijímači a dostupné bude aj na internete.

Podľa programového manažéra Dušana Vanča štart bude "skromný a príjemný" s odkazom na posolstvo 17. novembra.

"Práve pre túto symboliku slobody sme si vybrali tento dátum ako dátum oficiálneho spustenia. Nasledujúci víkend bude o hudbe a lokálnych hudobníkoch," povedal zakladatel rádia Dušan Vančo, ktorý v minulosti šéfoval Rádiu FM, či bol programovým riaditeľom rádia Európa 2.

 Dušan Vančo     Foto: Trnavské Rádio

"Trnavské rádio je moja dlhoročná ambícia a som rád, že tento koncept môžem v rodnom meste spoločne s priateľmi realizovať. Rozhlasová stanica bude lokálna, no nemá nadväznosť na niekdajšie trnavské rádiá," povedal Vančo presne pred rokom, keď Trnavská produkčná získala od Rady pre vysielanie a retransmisiu licenciu. Technickým riaditeľom je Pavol Jurák, ktorý v minulosti zakladal rádio Piešťany. 

Moderátormi prvého dňa vysielania budú Martin Cifrík a Maca Schmidtová a hostia - napríklad Vlado Voštinár a Dália Šaskovičová, hudobníci Robo Opatovský, Mária Čírová, Lasky z Pary, či Trnavčania - spevák a pesničkár Bystrík alebo Michal Štofej zo skupiny Hudba z Marsu.

Štart vysielania bude doprevádzať aj herečka Anna Šisková. „Pri štarte rádia budem po prvýkrát, ešte som pri štarte žiadneho rádia nebola. Ani regionálneho. Keď som v Trnave žila, vtedy ešte regionálne rádiá neboli."

Cez víkend budú v rádiu hrať napríklad aj Michal Štofej z Hudby z Marsu, Bystrík či Tomáš Köppl z White Melon.

Rádio vysiela aj na webe www.trnavskeradio.sk. Symbolo rádia sú tzv. roksové lízanky, ktoré sa roky spájali s Trnavou.

Ukážka zvukovej grafiky rádia: