Z Rádia_FM odchádza šéf rádia

Z Rádia_FM odchádza šéf rádia Foto: archív M.H.

   Vedenie Rádia_FM sa v najbližšom čase zmení. Z vedenia odchádza doterajší šéfdramaturg Maroš Hečko. O jeho odchode dnes informoval členov Rady RTVS generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Hečko odchádza z rádia na základe vlastného rozhodnutia.

 Pokúšame sa získať stanovisko Hečka.

Hečko bol riaditeľom rádia od januára 2013.

V roku 2013 prvýkrát spolu s rádiom Devín vytvoril trojdňový hudobný festival v priestoroch Slovenského rozhlasu v spojení s odovzdávaním hudobných cien Radiohead Awards, Dnes je etablovaným rozhlasovým festivalom.

Maroš Hečko je skladateľ, spevák, hudobník, producent, scenárista, spisovateľ, filmár. Je absolventom Filmovej a televíznej fakulty VŠMU. Spolu so Štefanom Semjanom napísal scenár celovečerného hraného filmu Na krásnom modrom Dunaji. Je zakladateľom virtuálneho priestoru Bizarrepublic a audiovizuálneho servera Azyl. Od roku 1998 bol spevákom skupiny Free Faces. V roku 2005 vyšla kniha jeho poézie Pitbull Report. Svoje poviedky vydáva na stránke festivalu Azyl a Jetotak.sk a v časopisoch Fragment a Vlna. S Michalom Havranom napísal knihu Kandidát – Denníky z odpočúvania a následne spolu začali natáčať na motív knihy film.

Najnovšie má za sebou premiéru poviedkového thrilleru DOGG, kde je spoluautorom scenára a producentom.

Z RTVS odišiel aj Vincent Štofaník, ktorý bol riaditeľom programových služieb Slovenského rozhlasu. Riaditeľom programových služieb je Michal Dzurjanin.

Zmena nastáva aj na pozícii šéfdramaturgičky Rádio Slovakia International. Máriu Mikušovú nahradí Jozefína Mikleová, ktorá pracovala v TASR.

V súčasnosti je vypísané výberové konanie na šéfov jednotlivých okruhov rádia Regina.