Zverejnili najčastejšie počúvané piesne 20. storočia na webe, vedie Bohemian Rhapsody

Zverejnili najčastejšie počúvané piesne 20. storočia na webe, vedie Bohemian Rhapsody Reprofoto youtube Queen

Rocková balada Bohemian Rhapsody od britskej skupiny Queen je najčastejšie počúvanou piesňou 20. storočia na internete.

 

Na službách ako Spotify, Apple Music a YouTube zaznamenal titul vlastnený hudobným vydavateľstvom Universal viac ako 1,6 miliardy prehraní. Druhým najčastejšie prehrávaným songom je Smells Like Teen Spirit od skupiny Nirvana a na tretej priečke je Sweet Child O 'Mine od Guns N' Roses.

Poradie najčastejšie púšťaných piesní na internete sa podľa agentúry DPA opiera o údaje od začiatku prevádzky jednotlivých streamingových služieb. Napríklad Spotify začala činnosť v roku 2008 a Apple Music v roku 2015. Neboli však započítané videá, ktoré si užívatelia internetu stiahli na svoje súkromné ​​účty na portáli YouTube.

Kapela Queen vydala pieseň Bohemian Rhapsody na albume A Night At The Opera z roku 1975. Song je známe svojou šesťminútovou dĺžkou aj náhlymi zmenami nálady, tempa i štýlu.

Slávnemu hitu pravdepodobne dopomohol k ešte väčšej sláve životopisný film Bohemian Rhapsody, ktorý vstúpil aj do slovenských kín minulý mesiac. Snímka rozpráva o dobách najväčšej slávy skupiny Queen na čele s frontmanom Freddiem Mercurym.