Rádio_FM hľadá cez novú hitparádu neobjavené hudobné talenty

Rádio_FM hľadá cez novú hitparádu neobjavené hudobné talenty

Rádio_FM pred pár dňami spustilo nový projekt hitparádu FM_Demovnicu, cez ktorú hľadá nových, neobjavených hudobníkov.

 

 

Projekt Demovnica_FM sa vracia k odkazu Rada Ondřejíčka a jeho rovnomennej hitparády na Inzine.sk, ktorá sa spustila v roku 2001. Jej skladby zneli aj v piatkovom večernom vysielaní vtedajšieho Rock FM Rádia. Vtedy bol podtitul Demovnice: "Hitparáda mladých, nie celkom beznádejných interpretov". Teraz je oficiálnym sloganom hitparády "Demovnica_FM - Objavujeme novú slovenskú hudbu."

Foto: RTVS

Demovnica_FM je webový rebríček nahrávok slovenských autorov, ktorí zatiaľ nemajú oficiálne vydaný album. o favoritoch rozhodujú poslucháči.  Tí najúspešnejší interpreti odohrajú svoj prvý profesionálny koncert na Go 2 Stage v bratislavskom Randali (prvý sa koná už 30. mája). Každé súťažné kolo pozostáva z 10 nahrávok.

Podmienkou účasti v hitparáde je, aby prihlásení hudobníci nemali vydaný album u oficiálneho vydavateľa, aby hrali svoju autorskú hudbu a aby ich hudba stála za zviditeľnenie. Hitparáda nie je žánrovo obmedzená.

V éteri Rádia_FM znejú už od apríla prvé upútavky Demovnice. Hudobníci môžu svoje demo nahrávky posielať buď na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo na Soundcloud.com.

Hlasovať môžu ľudia prostredníctvom stránky www.demovnica.sk, kde si môžu tvorbu nových autorov aj vypočuť. Najúspešnejšia nahrávka automaticky poputuje do slovensko-českého rebríčka, teda do Osmičky Rádia_FM, kde sa stane jednou z noviniek. Hlasovaním sa tým môže posunúť aj v rebríčku už etablovaných hudobníkov. Skladby v súťažných kolách budú pravidelne hodnotiť známi slovenskí hudobníci, či osobnosti zaujímajúce sa o hudbu.

„Počúvam desiatky nových skladieb a mám radosť, že pokračujeme v tradícii Demovnice. Nachádza sa medzi nimi niekoľko odvážnych, ale aj relevantných nahrávok," povedal moderátor relácie Osmička Martin Staňo známy ako Ego_FM.